неделя, 7 март 2010 г.

ТРАКТОРА ШЕФ НА МВР?


Петров отказва с мотива, че „Бойко не може да му бъде началник”. Предложението се случва в разгара на битката на кръга около Алексей Петров с формулирания от тях кръг „Комшии”, включващ вътрешния министър Цветан Цветанов, шефът на ГДБОП Станимир Флоров и обкръжението на Иван Драшков. По същото време Петров поддържа преки контакти с Бойко Борисов.


Два месеца преди ареста Алексей Петров е получил предложение за министър на МВР, разкриха за afera.bg два независими един от друг специзточника. Паралелно с това Петров е имал оферта и за ръководител на спецзвената, които бе оповестено, че се готвят, включвайки представители на прокуратурата, МВР и ДАНС.
Специзточниците ни твърдят, че Алексей Петров е отказал, коментирайки в тесен кръг, че „Бойко не може да му бъде началник”. Но пък от негова страна и от медийните му протежета няма нито критична дума, отправена към премиера.
Предложенията идват във времето, в което кръга около Алексей Петров води люта битка с т.нар. кръг „Комшии”, включващ вътрешния министър Цветан Цветанов, шефа на ГДБОП Станимир Флоров, както и обкръжението на Иван Драшков от ДАНС. Пак по това време Петров има преки контакти с премиера Бойко Борисов.
Очевидно задкулисието на властта има своите на пръв поглед странни потайности.
Веднага след ареста Алексей Петров моментално коментира, че „премиерът е подведен, и че това активно мероприятие на Цветанов”, а премиерът Бойко Борисов бе небичайно пестелив по отношение на случващото се с Петров.
Каква врътка е играл Борисов с отправеното предложение и какво контрапие пък върти с Цветанов, предстои да видим. А ако Петров бе приел предложението?
За тези, за които подобна информация звучи абсурдно, afera.bg ще се върне назад във времето, за да ракаже една случка, коментирана лично от Алексей Петров пред журналист от изданието ни.
Седмици преди конгреса на БСП миналата година при него на „Спартак” отива виден представител на партията, който по-късно бе отстранен от Изпълнителнителното бюро на БСП. Социалистът с инициали К.Д. прави предложение на Петров да се кандидатира за председател на БСП като му обещава подкрепа. Тогава тече яростна битка в БСП кой да води „бащина дружина” след провала им на изборите.
Алексей Петров се разсмял и моментално отказал абсурдното за него предложение. „Това е абсурдно, най-малкото аз винаги съм бил дясно ориентиран”, отвръща Петров. Това няма значение, дори и да си симпатизант на СДС, отвърнал пък социалистът. Така или иначе, Петров категорично и през смях отказва офертата за вътрешно-партийна интрига.
Засега Алексей Петров продължава да мълчи.
Днес той е арестант върху, който се изсипват всички възможни обвинения, за които екипа на Цветанов се сети.
Специзточниците ни, познавайки обстойно психо-портрета на Алексей Петров, обаче контрират: ами ако предложението, отправено на Петров два месеца преди ареста за вътрешен министър, е записано

Няма коментари: