четвъртък, 2 септември 2010 г.

ВЗЕЛ ЛИ Е ВОЛЕН ПАРИ ОТ ТРАКТОРА?


ВИП затворникът Алексей Петров, според редица издания, си реди картите безпрепятствено от затвора. Наред с информацията за готвена от ареста партия и защитна реч ала Георги Димитров, се появиха и такива, които вещаят разгромни разкрития за цяла галерия видни персони от политическите и икономическите среди, което го застрашава в значителна степен. Но явно бившата барета няма друг изход, защото такива като него разчитат на гласността като превантивна мярка. Мълчанието, вероятно разсъждават те, лесно може да се превърне във вечно.
Първата политическа глава, която ще падне благодарение на готвеното фактическо разкритие на предстояща пресконференция на Петров, е тази на Волен Сидеров. На тази нарочна пресконференция, която се очаква през септември според в-к „Папарак”, представители и адвокати на Алексей ще покажат официален документ – запис на заповед за дължима сума от 200 бона. Разбира се, в случая нямало да става въпрос за личен заем, защото ако с такъв Волен докаже, че си е купил уютна къщичка, нещата ще придобият съвсем порядъчен характер. Няма закон, който да забранява заемите. Повече от сигурно е, че в случая става въпрос за заем за националистическата партия. Още повече още не се е чуло Волен да придобива имоти по подобие на други политици, които се подсигуряват за времето, когато няма да са фактори във властта.
Разкритието на упоменатия по-горе седмичник е повече от скандално. Тези пари представляват само първата вноска по закупуването на атакистката партия от бившия шпионин и доносник от предишната ДАНС.
Ако на предстоящата пресконференция се потвърди подмяната на същността на партия „Атака” чрез нейната продажба на когото и да било, това ще е удар по реномето на атакистите. Които всъщност и без това отдавна са загубили автентичния си облик. А връзката с Алексей Петров, с когото сега и помиярите от улицата не биха искали да имат нещо общо е повече от скандална.

Няма коментари: