събота, 30 октомври 2010 г.

ВЕСЕЛИН СТАМЕНОВ : БОЖЕ, ПАЗИ ЦЪРКВАТА НИ ОТ САМАТА НЕЯ!

Веселин СТАМЕНОВ
Според Светите апостоли една от задължителните добродетели на носещия свещенически сан е целомъдрието. Монахът е свързан като с брачни окови само със Светата църква. Веднъж дал обет, той до гроб не може да го престъпи, да се върне назад. Но и светите отци са хора, ще кажат неверниците. И в техните сърца горят човешки страсти, и те са податливи на светските изкушения.

Прости им, Господи…

Християнските духовници имат свещена мисия. Те са пастири, водачи, утешители. Към тях се обръщаме с думата „отче” (татко). Ръкоположени са, за да работят в името на кръвта, която Исус е пролял за нас. Призвани са с думи и дела да сторят така, че неговото страдание да не е било напразно.

В нашата брулена от завоеватели и битки земя векове наред те достойно са изпълнявали великото си дело. Благодарение на тях изстрадалият ни народ е съхранил своето самосъзнание. Благодарение на тях българинът е умирал за род и родина. С почит и поклон можем да благославяме светлите имена на патриарх Евтимий, Паисий Хилендарски, Йоан Екзарх, Софроний Врачански и др.

Следва ли днес Българската православна църква достойния пример на своите предшественици? Как днес духовниците отстояват свещения завет на Сина Божи?

Нека кажем горчивата истина. Днес, в тъжното ни, лишено от мечти и жестоко време духовниците никакви ги няма. Те са се превърнали в бездушни чиновници, които администрират вярата в Бога. Станали са кухи, натруфени кукли, които изпълняват ритуалите без дух, без плам, без вълнение. Когато влезем в черква, усещаме да полъхва святост от тъжните древни лица на иконите, от треперливите пламъчета на свещите, запалени от обикновени хора като нас. Но лъха ли тази свещена доброта от духовниците? Независимо дали изпълняват светите ритуали по тъжни или радостни поводи, при сватба, кръщене или погребение, повечето от тях мрънкат свещените слова с такова сухо безразличие, че умъртвяват и радостта, и скръбта.

Млади жени споделят, че дълго след Светото кръщене заплашвали палавите си дечица, че, ако не слушат, ще ги дадат на “попа” и децата мигом се укротявали. Чували сме свещеник да пее “Надгробное ридание” с толкова чувство, колкото би вложил в прочитането на счетоводен отчет. Сигурно всички сме чували за свещеник, който в свободното си време “разваля магии” и за друг, който води курсове по йога.

Българският свещеник Стефан Михайлов, който живее във Вашингтон, САЩ прочел в българската преса за случаят с Ректорът на Софийската семинария Епископ Сионий и за незаконното съжителство на главния секретар Епископ Наум с друг мъж в апартамента му в Светият Синод. И решил да напише писмо до патриарх Максим, в което умолява за незабавни мерки за очистване името на Светата църква от духовници, които със своите действия и постъпки позорят името на Православната църква в България. Като се позовава на правилата, писани от светите апостоли, българският свещеник настоява Светият Синод „да отстрани незабавно тези покварени служители от техните позиции.” В противен случай, свещеник Михайлов се заканва да започне “ усилена акция чрез българските вестници и телевизия и да настоява за отстраняване на всички покварени духовници.” Българският духовник от Вашингтон недоумява как е възможно никой от Синода да нехае за съвместното съжителство на известен епископ и любовника му на територията на Синодалната палата. Според него хомосексуалната връзка на епископа е в тотален разрез с божиите закони. В края на своето писмо, българският свещеник от Вашингтон изразява надежда, че Бог ще даде достатъчно разум на Светия Синод да изкорени злото и покварата от светата ни Църква. Едва ли... обаче казваме ние. В своя собствена проверка флатманът на свободното слово вестник “Папарак” достигна до уникално скандални неща свързани по един или друг начин с българската вяра и църква. Наши източници разкриват пред репортерският ни диктофон ужасяващият факт за:

ГЕЙ ОРГИИ В РИЛСКИЯ МАНАСТИР!

Миряни и послушници разказват как почти всяка нощ монаси от рилската света обител се събирали в специално подготвено за целта помещение и почти до ранни зори са се отдавали на плътски калигулски прегрешения. В акцията участвали и млади момчета от местните села и град Рила, които привлечени от “красотата” на мъжката любов ежедневно се точели, за да участват в изпълненията на монасите. Няма конкретни данни, дали ръководството на манастира или поне част от него са участвали в поругаването на робата, но със сигурност се знае, че са знаели за плътските изпълнения на подчинените си. Не е един път в РПУ на гр. Рила са постъпвали жалби и сигнали как монаси са опитвали да вербуват млади момчета и мъже с идеята срещу заплащане да превят секс с тях. Но нито една преписка не е имала някакво сериозно развитие. Прокуратурата дори ги отхвърляла в последно време. И тук идва въпросът какво става с нашите дарения, които оставяме с надежда и вяра на определените за това места в църквата?! Така ли се грижи църквата за нашето духовно извисяване, спасение и вяра?! Грозната истина боли! Няма спор, че святите места на българското християнство са окупирани от демона на греха и суетата. Това се потвърждава и със смразяващата история за

БЛИЗЪК МИТРОПОЛИТ ДО МАКСИМ ЗАМЕСЕН В ПЕДОФИЛСКАТА АФЕРА!

Мнозина се питат кой е човекът, който знае тайните на патриарх Максим. Името му е известно сред висшия клир, но никой от “синодалните старци” няма интерес да говори пред журналисти. Става въпрос за митрополит Игнатий. Не отдавна гръмна един от ужасяващите скандали в историята на българското правораздаване. Акцията беше наречена “Педофилите”. Стана ясно че най-малко 1000 деца са минали през къщата и апартаментите на шестимата педофили, които бяха задържани от антимафиоти . Бандата изроди е действала близо 4 години, като жертвите са записвани с камера, докато правят фелацио и анален секс, а след това са изнудвани да водят свои приятели на педофилите, ако не искат кадрите да се появят в интернет. Малчуганите са набирани от сайтове за запознанства в интернет и от училищата. Под предлог, че ги канят на парти с много момичета, хлапетата били примамвани по апартаментите.

"Всеки ден имаше купон. Обикновено идваха по 5 деца. Никога не сме виждали обаче момченца, които да се повтарят. По едно време започнахме да се чудим какво се случва там, но наемателите изведнъж се изнесоха", разказаха пред "Папарак" комшии, живеещи в близост до наетата от педофилите луксозна къща в столичния кв. "Малинова долина". Изродите на два-три месеца сменяли квартирите, за да не събудят подозрението на съседите. Живели в кварталите "Стрелбище", "Белите брези", "Иван Вазов" и в идеалния центъра на София. Едно от децата, посещавало къщата в "Малинова долина", разказа, че домът се заключвал с няколко врати, след като дойдат гостите. "Влезеш ли вътре, няма начин да си тръгнеш доброволно, без да правиш секс..” Думите смразяват кръвта и най психически устойчивият. Как ще се отразят обаче те когато стане ясно че един от вип клиентите на този ужасен бордей бил близкият до патриарха митрополит Игнатий. Той е така да се каже шефа на плевенската епархия и на него се пада честта на председателства заседанията на светият синод. За маската ми на богопомазан обаче стояла сянката на наточен педофил. По нашата информация черната лимузина на Игнатий паркирала винаги по един път седмично пред входа на педофилският бордей. Преоблечен светски владиката се бавел вътре повече от няколко часа после изтощен от сатанинският си порок се връщал обратно във возилото и напускал доволен и щастлив.. Информацията я има и в следствието. Никой обаче не говори за това. Защо?

В кримиархивите на МВР от средата на 70-те може да се прочете за кървавия екшън, разиграл се на ул. "Веслец" в София. В апартамента му е бил намерен зверски убит архимандрит Александър. В ануса на жертвата - известен в църковните среди гей, за когото се говори, че е незаконен син на екзарх Стефан, детективите намерили бележка с думите "Аз убила Саша - Мерлин". По тази следа те открили убиеца - художник с този артистичен прякор и бивш любовник на архимандрита. В зората на демокрацията - през 1989-та, жертва на хомомераците си пада и високоерудираният архимандрит Горазд. Един ден икономът му заварил накълцания труп на отеца в апартамента му на бул. "Патриарх Евтимий". Оказало се, че след ласките любовникът на Горазд възжелал и скатаните му дебели пачки и скъпи вещи и му теглил балтията. Някои монаси обаче не могат да приемат притворството и лъжата и заради щастието на изгората си захвърлят расото и създават семейства. През 50-те години заради любовта си от църковната кариера се отказва архимандрит Дамаскин. Той е бил протосингел на Пловдивската епархия и за малко дори секретар на Светия синод. През 60-те пък бившият калугер от Бачковския манастир Синесий се залюбва с красива девойка от град Гоце Делчев, където е изпълнявал длъжността секретар на Неврокопска митрополия, и се жени за нея. Има щастливо семейство с две дъщери.

През 70-те расото хвърля и йеродяконът при софийския храм "Свети Седмочисленици" Константин Антов, който дори сколасва да мине два пъти под венчило.

Последният удар на нашето перо ще остане последният любовен роман на Видинския митрополит Дометиан. От няколко години преминалият 70-те владика е фатално оплетен в любовните мрежи на рускинята Юлия Таран - бивша жрица на любовта, доскоро пребивавала незаконно в крайдунавския град. Хитрата изкусителка, която по възраст може да бъде внучка на Дометиан, действа на принципа, че на мъжа първо се взема акълът, после - парите. След като дядо владика й уредил "долче вита" в България, тя го придумала да й завещае нотариално и имотите си. Видинският митрополит съвсем е обезумял - твърдят от близкото му обкръжение. Няма срам нито от колегите си в Синода, нито от енориашите, нито от родата си. Дали запои или черни магии са замъглили здравия му разум, не е ясно, но той бил изразил гласно решението си да захвърли митрополитската митра и да сложи съдбата си в краката на фаталната рускиня. Може би скоро БПЦ ще бъде сполетяна от най-големия скандал - владика пада жертва на изпепеляваща страст...

Боже пази Църквата ни от самата нея!

Няма коментари: