петък, 26 ноември 2010 г.

ДРОГА В ДОМА НА БЕРБАТОВ!



Бербатов
 
БРАТЪТ НА БЕРБАТОВ ЗАМЕСЕН В ПЛАСМЕНТ НА ДРОГА! БРАТЪТ НА БЕРБАТОВ ЗАМЕСЕН В СХЕМА НА ЧЕРНОТО ТОТО? РАЗСЛЕДВАТ БЕРБАТОВ ЗА УКРИВАНЕ НА ДАНЪЦИ В БЪЛГАРИЯ?



Продължават страшните акции на министър Цветанов и българските органи на реда. Поредната „жертва” стана семейство Бербатови. Братът на Димитър Бербатов и неговата жена Мими лежаха на пода с вдигнати на врата ръце.



Антимафиоти от Регионалното звено за борба с организираната престъпност в Благоевград и спецове от София са щурмували преди дни дома на брата на национала по футбол, нападател на Манчестър Юнайтед, Димитър Бербатов – Асен.



Акцията на качулките посред нощ заварила съпругата на Асен Бербатов Мими в банята. Със заповеди „Легни долу! Ръцете на врата” маскираните ченгета изкарали акъла на младото семейство. Въоръжените антимафиоти са проверили всеки сантиметър от апартамента и са останали около час в сградата. Съпругата на Асен Бербатов – Мими, на няколко пъти е попитала спецовете какво правят и какво искат от тях, но никой не й е отговорил. Оказа се, че въоръжените са търсили документи във връзка с дознание, образувано срещу фамилията.



От прокуратурата отказаха да съобщят за какво точно дознание става въпрос и единствено оповестиха, че обискът е станал с прокурорско постановление. След разиграния екшън в дома й, съпругата на Асен Бербатов изпаднала в шок. От Областната дирекция на МВР в Пиринско отказаха коментар за случилото се с мотив, че акцията е дирижирана от столицата и местните структури на РЗБОП, които са отделна извънполицейска структура.



Първоначално имаше версия, че Асен е попаднал под прицела на ченгетата по погрешка, както бе случката и с Човека глас Красимир Аврамов преди седмици при акцията „Недосегаемите“. Тази версия обаче бе разбита, след като прокуратурата потвърди акцията на спецчастите. Останалите предположения за екшъна в дома на Бербатов бяха, че е част от акция „Антидрога“, която се проведе преди време, или пък издирване на документи във връзка с провалилия се бизнес на Мими и Асен. Именно второто предположение засега е най-вероятното. Бербатов притежаваше магазин за дрехи, но бизнесът му в модата така и не потръгна и той се принуди да го затвори. В момента пък тече процедура по закриване на фирмата. Според магистрати най-вероятно се събират данни за данъчно престъпление. По непотвърдена информация полицаите са поискали от Бербатови документите за фирмата, която закриват. От прокуратурата в Благоевград обясниха, че спецчастите са търсили документи във връзка с водено разследване. Обискът е станал с прокурорско постановление и разрешение от съда. „Претърсването бе извършено на 20 април под ръководство на прокуратурата и с разрешение от съда, което бе показано на г-н Асен Бербатов. Не е вярно, че полицаите са били с качулки. Проверката е извършена рано сутринта и е във връзка с водено досъдебно производство“, уточни говорителят на местната прокуратура Весела Стоилова. Слухове от югозапада само няколко дни след случката тръшнаха какви ли не версии коя от коя по скандални. Хора близки до Асен споделят че са чули как последн овреме той влязат в структурите на нарко – мрежа и започнал да се издържа от търговия с дрога. Според тях ченгетата са търсели именно стока в дома му. Според други по далечни от него става въпрос за схема на така нареченото “ черно тото” в която той участвал. Трети са убедени че в родният дом на футболната ни звезда, антимафиотите са търсели документе на Митко уличаващи го в укриване на данъци.. Чу се и версия че акцията била насочена към съпругата на Асен но те изцяло бяха размити…



В началото на февруари тази година Асен отново влезе в криминалните хроники, след като бе предаден на съдия-изпълнител за неплатен банков кредит. Още на следващата сутрин той плати дължимите 3584 лева с думите: „Пропуснал съм една вноска, но не защото искам да излъжа банката, а защото имам много други ангажименти, пътувам непрекъснато и съм забравил точната дата на внасяне. Не ми е само това на главата“. След погасяването на сумата банката оттегли исканията си към Бербатов. Съпругата му Мими пък е свързана с криминално проявения Иван Ганчев-Ганята. Снахата на Митко Бербатов е племенница на известния наркобос по прякор Ганята.



„Нямаше никакви викове, никаква суетня”, разказаха криминалисти. „Досъдебното производство към момента е срещу неизвестен извършител и Асен не е привлечен като обвиняем. Не е и разпитван”, допълни Стоилова. Тя не пожела да уточни за каква афера става въпрос, но категорично отхвърли версията за продажба на дрога. „Това са пълни глупости. У нас е така, като ти дойде някой на гости, после измислят ужасяващи истории. Няма никакви акции, барети и обиски. Питайте си първоизточника”, коментира вчера и Иван Бербатов.



„Не знаем за какво ни проверяват. Настина преди седмица дойдоха двама полицаи, показаха ни документи и всичко, което ни поискаха, ние им дадохме. Имам магазин, продавах дрехи, но почти стигнах до фалит и преди 3-4 месеца го затворих”, разказа Мария. – Поискаха ни документите на фирмата ми и магазина. Доколкото разбрах, ни правят насрещна данъчна проверка, защото съм ликвидирала бизнеса си. Съдействали сме, та ако има нещо нередно, нека то да се изясни”, коментира съпругата на Асен.



От данъчната служба в Благоевград отрекоха да проверяват Бербатови. Според осведомени имало сигнал от София, където икономическата полиция разследвала ДДС афери. В документите била засечена и благоевградска фирма. В момента се правела засичаща насрещна проверка, но резултатите й още не били готови. Според криминалисти едва след ревизията щяло да се прецени дали ще има обвинение срещу Бербатов или не. Маргарита Бербатова – майката на Димитър и Асен, не бе открита за коментар. Преди това по повод скандала около просрочения кредит на Асен майка му Маргарита отсече: „Той не е малък, има си семейство, да се оправя!”

В края на миналата година Мими – снахата на звездата от „Манчестър Юнайтед” Димитър Бербатов, се оказа замесена в кървав кръчмарски скандал. Екшънът се разиграл в „Най клуб” в Благоевград.

В заведението с приятелки купонясвала Мими. На съседна маса пък се веселели Николай и Васил Колеви – синовете на Тенчо Колев – декан на Правния факултет в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и съветник на бившия премиер Сергей Станишев. В един момент булката на Асен Бербатов се подразнила от нагли реплики, подхвърлени към нея от дружките й. Тя се обърнала към тях и им казала да напуснат заведението, твърдят местни. ВИП синовете обаче не „приели офертата” и тогава Мими се обърнала към гардовете от фирма „Аркус”. Бодигардовете реагирали светкавично и казали на Николай и Васил, че трябва да напуснат заведението. Те обаче се запънали, твърдейки, че не са направили нищо лошо. Накрая се наложило да ги измъкнат от кръчмата със сила. Пред клуба скандалът продължил. Солидно подпийнали, двамата настоявали, че трябва да се върнат в заведението. Бодигардовете обаче не ги пускали. Наблизо минавала патрулка и ченгетата в нея също се намесили в скандала. Така участниците в него се озовали в полицията, където са им снети обяснения. Според братята единият от които е съдия във Върховен съд, виновна за инцидента била снахата на Бербатов, която се подразнила от тях, без да има причина. Мима обаче твърдяла пред полицаите, че Николай и Васил се държали с нея арогантно и й отправяли недвусмислени предложения, без явно да знаят с кого си имат работа. Двамата мъже пък държат на версията си, че не са имали никаква вина за случая и дори били нападнати от бодигардовете, които ги ударили няколко пъти. Те имали и видими белези по тялото от побоя, а единият брат даже бил с няколко счупени предни зъба и щял да си вади медицинско.



Мими Бербатова е честа посетителка в баровското заведение. Тя е лична приятелка със собственика Петър Лашов, който в миналото управляваше ресторантьорския бизнес на покойния шеф на ВИС Георги Илиев. В „Най клуб” Бербатова се ползва със специални преференции и дори има запазено сепаре, както и място на бара, разкриват запознати.
Сватбата на Мими с Асен, брат на Димитър Бербатов, преди години предизвика истински фурор в Благоевград. Двамата се врекоха в църквата „Въведение Богородично” в града, а нападателят на „Манчестър Ю” им подари кола и апартамент. Благоевградски „светски хроникьори” разкриват, че навремето Мими Бербатова е била „мутреса” на Васил Горчев–Кьоравия. „Престъпният бос на Югозапада” беше застрелян с един куршум в главата на 20 януари 2005 г. пред хотел „Ален мак” в Благоевград.

Благоевград
Любима Кожухарова



Няма коментари: