вторник, 19 януари 2010 г.

Свидетел срещу Маргините - Не ме пускайте от ареста! Изляза ли - умирам!


Тихомир Георгиев-Боксьора оттегли жалбата си до съда, с която искаше да излезе на свобода. Това стана ясно на заседанието на Софийския апелативен съд днес, предаде БТА.

Георгиев бе задържан като част от група, ръководена от Красимир Маринов-Големия Маргин преди дни. Софийският градски съд реши, че той трябва да остане в ареста. Първоначално Георгиев искаше да излезе на свобода, като заедно с адвоката си подаде жалба срещу решението на СГС. Тази сутрин обаче, преди заседанието на апелативния съд, той я оттегли.

Срещу Георгиев има повдигнато обвинение за това, че е част от група на Маргина, която се занимавала с разпространение на наркотици и извършваща наказателни акции.
Въз основа на показания именно на Георгиев се крепи и обвинението на задържания в ареста от преди близо година Златомир Иванов-Баретата. По това производство Тихомир Георгиев е защитен свидетел.

Пак заради показания на Георгиев в края на миналата седмица от ареста не можа да излезе и самият Красимир Маринов. В неделя обаче СГС реши, че показанията му срещу Маргина не са достатъчно надеждни и го освободи с мярка "подписка".

Според източници на БТА Георгиев е дал показания и срещу други лица от криминалния контингент. Имената им засега не се коментират публично.

Прокурори коментираха, че основна причина Георгиев да се е отказал да излезе от ареста, е фактът, че след тези свидетелски показания е възможно да се страхува за живота си. Така той остава окончателно зад решетките до момента, в който по производството не се съберат нови доказателства, които могат да са причина за преразглеждане на мярката му за неотклонение или сама прокуратурата не реши да го пусне.

Няма коментари: