понеделник, 13 септември 2010 г.

ТАБЛОИДЪТ ПАПАРАК : С операция „Дамите” готвят арест за вдовиците на Самоковеца, Георги Илиев и Бай Миле


МВР подготвя показна операция „Дамите”, при която се готвят арестите на вдовиците на починалите мафиоти Косьо Самоковеца, Георги Илиев и Бай Миле. Ангелинка Димитрова, Мая Илиева и Силвия Панагонова са мишена на разследвания, които ще вкарат мутресите на топло – твърди в. „Папарак”.
За разлика от обикновените мутреси, които само гледат да „прилапат” парите на мъжете си, Ангелина е помагала на Косьо да ги печели. Анджи, както я наричат приятелите й, е надарена с изключителен бизнес нюх. Запознати твърдят, че е не по-малко опасна от покойния си съпруг. Ангелина е обект на специални разработки редом със Самоковеца. В засекретени документи на НСС тя е описана като главен съучастник на Косьо в извършването на контрабандна дейност и пране на пари.
Само преди няколко седмици в структурите на МВР се заговори, че се готви показния арест на г-жа Димитрова, а поводът е организиране на престъпна група за убийства. Съпругата на Смаковеца възнамерявала да организира кървава вендета за враговете си, твърдят полицейските източници.
На 6 декември, 2003 г. Косьо е застрелян в Амстердам. Там обаче той не бил придружаван от жена си, а от любовницата си Цеци Красимирова. Тогава се прокраднаха слухове, че разстрелът му може да е поръчан и от Ангелина. Клюкари от ъндърграунда твърдят, че шумната връзка между контрабандиста и дългобедрата манекенка влошила отношенията в семейство Димитрови. Ангелина била бясна, че парите, които печели, се харчат за капризите на Красимирова.
Мая, вдовица на Георги Илиев
Операция „Дамите” ще засегне и други две вдовици с не по-малко известни съпрузи-покойници. Под угроза е свободата на Мая Илиева, вдовица на Главния от ВИС, и Силвия Панагонова, която беше половинка на главатаря от СИК Бай Миле. Двете дами били замесени в различни схеми на пъкления бизнес, свързани изцяло с разпространението и търговията с наркотици. Както винаги, акцията щяла да бъде публична и знакова. Някои от набелязаните „черни вдовици” вече били комплектовали армии от адвокати в своя защита, докато други обмисляли планове за бягство.

Няма коментари: