понеделник, 13 септември 2010 г.

СКАНДАЛ! Има план за ново потурчване


Македонската телевизия А1 и хърватският всекидневник „Слободна далмация“ твърдят, че външният министър на Турция Ахмет Давутоглу е заявил: „Османската империя трябва да се възобнови“. Ахмет Давутоглу е направил това изказване в разговор с босненските лидери в Сараево.Шефът на турската дипломация е похвалил турската окупация на Босна като акт на освобождаване на тези земи, отбелязва А1 той изразил доволство, че и в България позициите им били добри. Това разкри за нашите медии националистът Волен Сидеров.
„Мехмед Паша Соколович (османски държавник от 16 век, роден в сръбско семейство, но взет за еничар – бел.ред.) щеше да бъде обикновен селянин, ако oсманлиите не го бяха взели от неговото семейство“, заявил още Давутоглу.
Според Сидеров дипломатът е изтъкнал още, че Турция има право и интерес да влияе при уреждането на отношенията на Балканите тъй като по този начин брани своето историческо наследство и сигурността си. Това по думите на националисти е опит за буквално разпалване на сериозен конфликт на Балканите особено в централната им част – България. “Споменаването на страната ни не е случайно…” заявил притеснен Сидеров, той заяви, че на лице бил план за ново потурчване на страната ни за което веднага щял да иска съдействие от премиера и президента за свикване на съвета по националната ни сигурност.

Няма коментари: