неделя, 14 февруари 2010 г.

АЛЕКСЕЙ РАБОТИЛ ЗА ШЕСТО!


Преди да стане сътрудник на ДАНС Алексей Петров е трупал стаж и като щатен сътрудник на Шесто управление на бившата Държавна сигурност. Името му е първото в публикувания от комисията по досиетата списък със сътрудниците на ДС в Националния осигурителен институт преди време. Петров е бил проверен в качеството му на член на Надзорния съвет на НОИ. Според данните на комисията, бившият съветник към председателя на ДАНС е работел в направление „Т“ (бел. ред. - терор) на Шесто управление пряко подчинен на скандално известният последен шеф на отдела Димитър Иванов. За който дори се говори че е неговият сив кардинал. Той е бил командир на отделение през 1987 г и зам.- началник на отряд през 1990 г. По това време отрядът за борба с тероризма е бил зачислен към легендарното Шесто управление на ДС, което е известно с това, че се е грижило за вътрешната сигурност и изпълнявало ролята на политическата полиция. Тази му служба го свързва с не безизвестният Златомир Иванов – Баретата, на който години по късно е началник в силовият застраховател “Аполо и Болкан”. Дори имало известно време в което Баретата бил гард на Петров, а по късно началник на неговата охрана.
Скандалите около бившата барета на спират да валят до тук обаче. Само преди дни от достоверни източници дочухме един от най – новите слухове около скандалният доцент в УНСС за който се говори че дължи огромната си власт на сериозен гръб от чужди служби. Иначе от къде щял да намери сили и средства да се опълчи срещу новата властова машина на Бойко Борисов, коментират специалистите. Други обаче са категорични че силите на агентът от ДАНС не идвала от вън а от вътре и посочват версията за топла връзка между него и лидера на ДПС Ахмед Доган. Чува се че дни след изборите двамата са провели тайна среща на която обсъдили общият си интерес и позиции. Това се потвърждава с фактът че Петров, преди дни в медийно изявление се обяви като противник на бившият премиер Сегрей Станишев, осветлявайки неща от кухнята на неговото управление.
Няма спор че Арексей Петров е лицето на истинската опозиция на властта в страната. Ясно е че рано или късно то ще бъде изразено в някаква форма. Въпросът е обаче – в каква.....?

София
Деси Монева

в-к "Папарак"

Няма коментари: