неделя, 11 април 2010 г.

СЕДЕМ ОЛИГАРХА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ!


Управлението на ГЕРБ обслужва интересите на определени икономически кръгове. Такава позиция бе изнесена на заседанието на Националния съвет на БСП. В списък с имена, сред които това на Валентин Златев, Гриша Ганчев, Цветелина Бориславова, Николай Гигов, Брендо, Васил Божков, Славчо Христов... червените декларират и осветляват пред избирателите де факто за кого са гласували на последните избори. По данните на червените икономисти България е поделена на седем равни части, а именно - Банковият сектор и финанси в ръцете на Цветелина Бориславова, инфраструктурата и регионалното развитие – на Васил Божков, оръжейният бизнес преминал главно в Николай Гигов, енергетиката – Валентин Златев, индустрията – Гриша Ганчев, сивата икономика – Брендо, туризма – Славчо Христов. Изнесените данни, които до седмица ще станат изцяло публично достояние, подкрепени с неоспорими доказателства са категорични, че българският избирател е дал фронт за точене на държавни пари на тези седем олигарха и седмината днес за негова сметка трупат власт и ресурси. Ето защо червените щели да изготвят доклад по темата и да го внесат в централата на евро съюза в Брюксел с молба за моментално съдействие. От централата на ГЕРБ обаче реагираха с прекалена доза ирония на тази червена акция. Според повечето гербери тя е плод на болен и отчаян ум и може да мине единствено пред някой самозабравил се член на столетницата, но не и пред авторитетни експерти на евро съзюза. Някои от тях дори споменаха, че ако тази, по думите им “глупост”, наистина стане публично достояние, то много личности в България ще имат правото и повода да съдят БСП за клевета ...

1 коментар:

Анонимен каза...

Най-опасен от изброените е Валентин Златев. Той заедно с баща си Васил неприкрито кадрува в последните правителства на: Костов, Симеон, Станишев и най вече сега при Бойко.
След руско-турската освободителна война в България се изгражда политико-държавна система подобна на съществуващата по онова време в Руската Империя. Руския /съветски/ образец се копира и след 1944 г. до 1990 г. След 1990 г. Луканов, а по късно и Станишев тикат развитието на България в схеми подобни на руските.
От 1999 г. Златев ползвайки огромния ресурс на Нефтохим и Лукойл, небезвъзмездно спонсорира различни политически субекти.
Липсата на категоричен, безкомпромисен контрол върху вноса, преработката на петрол и дистрибуцията на горива генерира огромен ресурс в
сивата икономика. С този ресурс се купува политическо влияние и власт обслужващи чужди интереси. Генерират корупция, която води до ново развитие на сивата икономика и така порочния кръг се затваря!
Част от тези схеми с участието на Златеви може да видите тук /на руски/.
http://compromat.ru/page_9468.htm

Никой от останалите не влияе толкова силно върху политическите процеси в странната.