понеделник, 31 май 2010 г.

ДЪЛГИЯ ИЗДИГА СВОЙ КАДИДАТ КМЕТ НА СОФИЯ!



След като бе отритнат от Бойко Борисов, Слави Трифонов планира поредния си политически проект. Дългия се кани да основе партия с името „Патриот” и да влезе в коалиция с политическото джудже на Яне Янев РЗС. Не е ясно как точно тази формация ще бори ГЕРБ, но Слави твърдо си го е наумил. Не е за подценяване и рамото, което ще даде приятелчето на Слави Георги Първанов.
На кметските избори „Патриот” ще издигне кандидатурата или на сценариста Иво Сиромахов, или на писателя и драматург Иван Кулеков. Вторият веднъж вече се е явявал на президентски избори, макар и като кандидат за вицепрезидент, в тандем с драматурга Христо Бойчев. Тогава двойката Бойчев-Кулеков събра близо 58 хиляди гласа. Трифонов засега не е избрал на кой от двамата ще заложи, макар и Сиромахов, и Кулеков да са „куци коне”, когато трябва да се бяга по политическата писта.
Слави е в топли отношения с Първанов
Пръст в конспиративния план за завземането на властта има и уволненият журналист Николай Бареков, който също ще се притече на помощ на Дългия. А когато се спомене Бареков, човек трябва да се сеща и за магнатите, близки до ДПС, Ирена Кръстева и Делян Пеевски. Това обяснява и пушилката, която вдигат напоследък сценаристите на Слави срещу Корпоративна търговска банка, съсредоточила приблизително половината от държавните пари. Точно в тази банка имат интереси от ДПС, с което са обвързани Кръстева и Пеевски. С пушилката срещу КТБ Слави замо замита следи и не след дълго приятелският огън по Кръстева и Пеевски ще спре. С този ход Дългия доказва само едно – че е готов на всичко, само за да свали Бойко Борисов от власт, дори цената да е съюзяване с ДПС.
Що за ирония на съдбата – партия с името „Патриот” в съюз с етнически турската партия ДПС… „О, времена, о, нрави!” – древният възглас приляга и за тази ситуация.

в-к "ПАПАРАК"

Няма коментари: