неделя, 30 май 2010 г.

ВЕСЕЛИНА ТОМОВА - ЖУРНАЛИСТЪТ ИВАН БАКАЛОВ Е БЕЗДАРЕН!


Едно лице на име Иван Бакалов, което списва един сайт и междувременно се подвизава като автор на в. „Галерия”, реши да се поупражни върху afera.bg Никаква изненада. От „галеристкия” отбор изхрачиха вече една кофа помия срещу afera.bg и Веселина Томова. Този път Бакалов нервничи, че сме препечатали материали от сайта му. Апропо, с линк, позовавайки се.
„Afera.bg - да си поиграя, мамо, на журналистка”, изтипосал гръмко заглавие лицето Иван Бакалов. Всяко напъване трябва да се оценява, затова му благодарим за енергията, която е посветил на afera.bg
Ако трябва да бъда истински честна, нямам никакъв афинититет към текстовете, публикувани в сайта на лицето Бакалов който според мен е срам за българската журналистика и тъй като не ми правят особено впечатление като талантливи, не залагам на препечатването им.
Мой колега обаче, който е трижди по-талантлив от лицето Бакалов, внезапно го обзело състрадателно чувство към сайта на поредния „морализатор” в журналистиката и му препечетал текстове. С линк и позоваване.
Вместо да благодари, че му популяризираме сайта, лицето Бакалов реши да пише аналитичен опус – изследване на afera.bg и Веселина Томова.
Не искам да коментирам политиката на тоя сайт – войни в защита на Алексей Петров, на арестувания варненски общинар Гуцанов, срещу Красимир Гергов и т. н. разни псевдоразследвания, коментари-обръщения от типа „г-н министър”, г-н премиер” и т. н. За кое са прави, за кое – не, не ме интересува. Мен ме интересува да не краде. И редакторки като Томова да не си мислят, че това е то – гепиш оттук-оттам, понапишеш нещо, някой призив от типа „Велчев и Цветанов да си образуват операция „Тапигьози”. За себе си!” и – хоп, направил си медия. Важен си, журналист си. И Томова дава интервюта пред други важни медии като нейната, в които обяснява какъв е истинският журналист… Абе, направо е стандарт в професията.
И ако някой се осмели да каже нещо за нея, го залива с миризливи публикации - че са му криви зъбите, че прави секс с еди кой си, че… Та очаквам сега да науча интересни неща за себе си.”, пише лицето Бакалов.
Изумителна е тази отривиста злобна енергия на „галеристите” срещу afera.bg и моята особа. Вече истински се забавлявам с неистовите комплекси, които ги тресат.
Нямам никакво намерение да се занимавам с лицето Бакалов, но се налага да му припомня, че като се прави на света вода ненапита от Алексей Петров, трябва да си признае чистосърдечно, че взима хонорари точно от вестника на Петров.
А иначе, който може да води войни – може. Който не може – чопли семки.
Впрочем, лицето Бакалов очевидно е изключително изнервено, че Моника Йосифова вече не е така впечатлена от сайта му.
Коя е Моника Йосифова ли? Бившата съпруга на шефа на Първа частна банка Венцислав Йосифов, притежателка на „ПР енд медиа”. Моника Йосифова водеше пиар-кампании както на Георги Първанов, така и бе спрягана близо до Сергей Станишев.
В това няма нищо лошо.
Г-жа Йосифова обаче, след като две години е комлиментирала лицето Бакалов, приказката е свършила.
И като свърши сиренето, afera.bg – виновна.
Толкова по историята с лицето Бакалов и комплексарските му атаки срещу afera.bg
Впрочем, с анализите си какво точно се пише в сайта ни, може спокойно да се цани на работа в пресцентъра на Борисов и на ДАНС.
А за рекламата – няма да му искаме пари.
Но пък колегата, който се изяви като Майка Тереза спрямо популяризирането на сайта на лицето Бакалов, сме безкомпромисни.
Наказанието му е да медитира 48 часа върху психо -портрета на лицето Бакалов.

Веселина Томова

Няма коментари: