петък, 4 юни 2010 г.

МВР АКЦИЯТА "ПЛАСТИКИ" - ОБЗОР!


МВР отчете поредната си акция, този път насочена срещу източване на банкомати с т.н. "бели пластики". Арестувани са 11 души, начело с лидера на бандата - криминално проявеният Ивайло Цонев-Рапа.
Популярният в ъндърграунда Ивайло Цонев-Рапа и групата му са задъражни при акция "Пластиките" на МВР, съобщават от вътрешното министерство.
Бандата имала стройна йерархия и схема за работа. Двама тартори набирали хора и всяка вечер им раздавали бели пластики за източване на банкови карти на чужденци. На сутринта наемниците връщали пластиките, отчитали парите и получавали уговорена сума.
Акцията по задържането е страртирала днес сутринта, когато групата отчитала поредния оборот.Така били задържани 10 души, някои от които с атрактивните прякори Лачения, Захарчето, Худи и Гуми. Първоначално били открити 12 500 лева и 10 пластики, а впоследствие са конфискувани още 60 000 лева.
По-късно полицаите задържали и тартора Иво Рапа, в който били открити още пластики.
От МВР съобщават, че повечето от задържаните са криминално проявени за измами, наркотици и кражби на коли. С наркоразпространение се свързва и името на Иво Рапа, на когото преди време бе взривено и жилището.

Няма коментари: