събота, 3 април 2010 г.

ПРЕГЛЕД НА ЖЪЛТИЯ ПЕЧАТ!

Съзнателно озаглавихме традиционния си преглед на „жълтата преса” с това провокативно заглавие, но по-точно е да се каже, че отношението към най-видния български арестант Алексей Петров разделя държавата.
След шумно отразената в медиите операция „Октопод” последва затишие, а сега очевидно е дошло време всеки да си намери отбора, преценявайки свои и чужди през разделителната линия, очертана от фигурата на Алексей Петров.
Правят го политици, манекенки, певици, участници в застрахователния или таксиметровия бизнес и какви ли още не фигури. Прави го и „жълтата преса”.
„Галерия” атакува с челно заглавие гласящо, че „Маджо взривил Цветелина Бориславова”. Става дума за история от 1997 г. , която в криминалните среди грешно се интерпретирала в посока, че Алексей Петров се е пробвал да гръмне приятелката на премиера Бойко Борисов.
Истината сега разкрива Кристина Патрашкова, която рекламира излизащата й книга „Алексей и Бойко – Моята истина”. Брей, кога свари Патрашкова да драсне цяла книга и то точно когато трябва. Препечатаната история в „Галерия” може да ни подсети, че в тази книга ще прочетем повече за приятелските отношения между Алексей и Бойко и голямото уважение, което съществува между бившия агент и приятелката на премиера.В карете, което рекламира това „документално разследване” на Патрашкова, „Галерия” анонсира, че книгата ще разкрие изпратен от Борисов до Петров есемес месец преди шумния арест. Вестникът публикува и интервю с журналиста Георги Коритаров, който казва, че се надява като приятел на Петров последния да бъде оневинен и че вярва в неговата невинност.
„Уикенд” пък продължава да рови в историята за някогашните отношение между Алексей Петров и Надежда Михайлова. Според изданието – „Сексът на Алексей с Надежда струва 9 милиона на България”. В статията се съобщава, че е приключил съдебен спор за неиздаден по времето на правителството на Костов лиценз на компанията на Петров за което последния е успял да осъди държавата. Само преди месец Върховния съд е постановил окончателното решение според което на Петров се дължат обезщетения за 9 милиона лева.
Идеята е, че Богомил Бонев тогава се е противопоставил на исканията на Алексей Петров, а последният, бидейки особено близък с Надежда Михайлова, е успял чрез нея да подлей вода на Бонев пред Командира. Затова Иван Костов бил се разделил с вътрешния си министър, а сем. Михайлови получили заем, че да си купят прословутия гараж.
Своеобразното подреждане около Алексей Петров продължава и в „ШОУ”. В интервю за вестника, скандалната фолкпевица Бриана, която имаше ли нямаше ли нещо с някогашния треньор на националите по волейбол Мартин Стоев, не разбрахме, заявява директно : „За секс предпочитам Бойко Борисов пред Алексей Петров!” Най - дстоверен и силен май ще си остане жълтият вестник "Папарак". Още в понеделник на титулна страница той писа че "Действащ министър е бил хванат в кражба" и само ден по късно гръмна скандала с Божидар Нанев. В същият брой беше поместена информацията за отровно агнешко месо влязло в България за Великден, за което дни по късно преди светлият празник почти всички официози писаха. Няма как да не се отбележи че малкият наречен флагман насвободното слово показва класа в съвременната така наречена жълта или независима журналистика. това определно е радващо защото показва че най - сетне в нашият медиен пазар започват да се появавват медии издържани единствено исамо от читатели не от босове на Октоподи, политически партия или чиста проба мутри...

Няма коментари: