вторник, 30 март 2010 г.

ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА НОВИЯТ БОС НА ОЛИМП!


Премиерът Бойко Борисов през седмицата отказа да коментира, че жената, с която официално живее е най-богатата българка, с активи около 1 милиард лева. При това натрупани от 1998 г. досега.Разговори за създаването на комисията социалистите ще водят с депутатите от ДПС и с независимите. Това в никакъв случай не е лично заяждане с Цветелина Бориславова, уточни Кутев. Искаме да покажем какво се случва в държавата, посочи той. Считаме, че хора близо до министър-председателя не трябва да участват в големи обществени поръчки, каза той. Соцактивистът смята, че трябва да се разследва как са прехвърляни активи на Славчо Христов към Цветелина Бориславова.
Приятелят на Иван Костов Славчо Христов уреди през 1998-1999 г. купуването на активите на бившата Стопанска банка, която обслужваше държавните предприятия. На тази база стъпи днешната СИБАНК. Славчо Христов след падането на правителството на Костов бе посъветван да се оттегли от управлението на банката и той официално продаде дела си в нея. Управлението пое Бориславова.Според Кутев не са ясни мотивите за това прехвърляне. "Става въпрос за акциите на СИБАНК, контролният пакет на "Пампорово" АД и още десетина предприятия. Всичко това поражда въпросът - каква е причината Славчо Христов да ги прехвърли. Ако не е бил изнудван, то той е получил пари за тях", попита Кутев. Интересно било платени ли са тези активи и какво е платено за тях. Именно по тази причина ще инициира създаването на специална парламентарна анкетна комисия, която да провери как активите от "Олимп" са се прехвърлили в кръга "Пепеляшка".
Възходът на кръга „Олимп" се случи точно по време на управлението на СДС. Името дойде, от ресторанта на столичната ул."Черковна", чиито собственик бе бат Славе и станал любим на Костов и приближените му. Сега Славчо Христов изпадна в анонимност, но продължава да се занимава с инвестиции. Продължава да се движи и с доста силна охрана. Продължава да е и комшия на премиера в Банкя, макар че двамата не се били виждали а Славчо Христов е абсолютен чорбаджия на туристическия комплекс Златни пясъци край Варна.

Няма коментари: