сряда, 10 февруари 2010 г.

АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ БОС НА НАГЛИТЕ!?


През нощта в столицата е била проведена специализирана полицейска операция "Октопод", при която е задържан Трактора - под този прякор е известен бизнесменът, бивш съветник в ДАНСи преподавател Алексей Петров. Новината съобщи по БиТиВи вътрешният министър Цветан Цветанов, който нито потвърди, нито отрече, че това е Алексей Петров.
12 са задържаните до момента при акцията.
Продължава издирването на още двама съпричастни към организираната престъпна група. Операцията се осъществява от служители на ГДБОП, ДАНС, СОБТ, СДВР и под ръководството на прокуратурата.
Образувано е досъдебно производство в Националната следствена служба във връзка с "Октопод". По думите на зам.-главния прокурор Бойко Найденов събират се доказателства, създаден е екип от Софийска градска прокуратура, следователи от Националната следствена служба, съвместно с МВР. Разследващите екипи ще преценят 24 часа или 72 да останат в ареста задържаните тази нощ лица.
Издирва се все още Хамстера. Така е известен един от мозъците на "Наглите" Антон Петров, който бе арестуван при операция "Наглите", а съдът го освободи от ареста на 28 януари.
"Октопод" е продължение на операция "Наглите" и "Наглите"2. Става въпрос за локализирането и задържането на йерархически изградена престъпна група, съпричастна към изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотици, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на "Кремиковци" в ущърб на българската икономика, търговия с влияние, пране на пари, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет. Именно във връза с "Кремиковци" са задържани братята "Дамбовци", както ги нарече Цветанов.
Операцията е започнала около полунощ с проверки в над 20 стриптийз барове и нощни клубове. В тях са установени общо 130 стриптизьорки и жени, предлагащи сексуални услуги. Баровете и клубовете са проверявани за ползване на нелицензиран софтуер, за режима на работа и охрана, за спазване на пожарните разпоредби. В хода на проверката са задържани петима криминално проявени.
Има данни, че групата е функционирала над 10 години. И в момента продължават задържанията. На този етап са задържани четирима, сред които и известният с прякора Трактора, издирва се друг, с прякор Хамстера, гласи съобщението на МВР.
Топла връзка: Дамбовците - Александър Томов
Братя Дамбовци са от квартал „Кремиковци”, фирмата им е там, работили са с металургичния комбинат, заяви Людмил Павлов, председател на ФСО „Металурзи” към КТ „Подкрепа”, цитиран от "Фокус". Според него доста обекти двамата са купували по времето, когато изпълнителен директор на комбината е бил Александър Томов.Фамилията на двамата е Стоянови. Фирмата им – "Екометал инженеринг", се занимава със скрап.По думите му на синдикалиста продажбата на голяма част от земята и обектите на "Кремиковци" е извършена на нереални цени.Павлов каза, че още преди година и половина е предал документи в прокуратурата, свързани с източване на „Кремиковци” за периода след 1999-а, когато Валентин Захариев е бил в ръководството. Захариев приватизира "Кремиковци" за 1 долар и го препродаде по-късно на индиеца Прамод Митал, който назначи Томов като изпълнителен директор. Днес "Кремиковци" е обявен в неплатежоспособност и върви към ликвидация, а задълженията му към държавата и частни кредитори надхвърлят 2 млрд. лева. За мен определено ръководството винаги е имало участие, не може обикновеният работник да източи комбината, каза Павлов.

Няма коментари: