четвъртък, 8 април 2010 г.

АРЕСТУВАХА НАСЛЕДНИКЪТ НА КРУШАТА И СПРЯГАНИЯТ ЗА БОС НА НАГЛИТЕ!



Алейдин Алиев е задържан за 72 часа. За него преди дни вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че се е ползвал с протекцията на всички партии, управлявали през последните 20 г. Окръжната прокуратура в Ловеч задържа за 72 часа Алейдин Алиев-Алчо, за когото се знае, че е един от лидерите на организирана престъпна група в града.
Той се измъкна от акция за прочистване на Ловеч на 30 март, когато в ареста попаднаха други две знакови фигури на града - Аделин и Огнян Дермански. Според неофициалните информации тогава, Алчо е бил предупреден за операцията от местни полицаи и се е укрил.
Днес в Апелативния съд във Велико Търново се гледа мярката за неотклонение на Аделин и Огнян Дермански, които вече прекараха 72 ч. в ареста. С двамата Алчо има съвместни фирми в областта на дърводобива, хлебопроизводството и др. Те ще бъдат проверяване за извършени престъпления в тези сфери, както и за злоупотреби със средства от европейските фондове. Преди дни вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че Алчо се е ползвал с чадър от всички политически сили, участвали в управлението на България през последните 20 г. " Алчо не може да бъде даван на една или друга партия, защото той е значима фигура и се ползва от привилегията да бъде толериран доста дълги години", каза тогава МВР-шефът.
Алчо е известен като наследника на застреляния през септември 1993 г. Стефан Мирославов-Крушата. Той беше гръмнат от снайперист на 7 км от Ловеч. Крушата е бил смятан
за безспорния лидер на ВИС в района.
Веднага след смъртта му делата и влиянието на Крушата поема приятелят му Алейдин Асанов Алиев-Алчо. Той също има биография на спортист и престъпник. През април 2009 г. бандата на Алчо се спрягаше като отговорна за отвличането на бизнесмена Киро Киров. Неговото име дори бее споменато като главният бос на Наглите...

Няма коментари: