петък, 9 април 2010 г.

МАРГИНА - ВИНОВЕН! КАК УБИВАТ МАРГИНИТЕ?


Дълго протаканото дело “Маргини” получи още по-ясни доказателства по обвинението, след като бе отложено за пореден път на предното свикване на съда. Причината за отлагането се състоя във възникналия технически проблем при изглеждането на двата уличаващи видеозаписа, поради и липсата на нужната апаратура за това. Състоянието на звука и картината бяха в прекалено лошо състояние, което не позволяваше да се разбере ясно всичко. При все това обаче, на втория запис, направен 2005 г., се виждаха конкретни места, лесно различими, че се намират в столицата като в него подсъдимия Бисер Илиев по прякор Били Лъжеца обикаля със следовател Андрей Цветанов из София и посочва адресите на въпросните жертви. Местата, които бяха разпознати са в близост до: Докторската градина; гробницата на княз Александър Батенберг; района “Интерпред”; сградата на ЦКС, кв.; „Лозенец“, “Борово”, както и ул. “Жолио Кюри”, “Сан Стефано” и бл. 468 в ж.к. „Младост“ в столицата.
И действително те бяха същите и при повторното, вече напълно възстановено от експертите видео, където Били Лъжеца е показал къде са живеели и работели Любен Гоцев, Никола Дамянов и Иван Тодоров-Доктора.
Именно затова са обвиненията срещу Маргините, в подготовката на убийството и на тримата, от които Иван Тодоров-Доктора и Никола Дамянов вече са мъртви.
Обиколката със следователя започва от ул. “Жолио Кюри”, където Любен Гоцев редовно се отбивал до павилион за вестници. Точно там трябвало да бъде убит от преминаващ мотор.
По-късно на Андрей Цветанов му е показано и къде живеят двамата вече покойници, както и къде се намира гаражът, където се съхранявали моторите и автомобилите, с които ще се извършат убийствата. Той бил във въпросния 468 блок в кв. “Младост”.
Преди всички да са изгледали записа, адвокатът на Големия Маргин, Трендафил Трендафилов поиска да не се гледа видеото, тъй като то е презаписано и не дава гаранция, че е идентично с оригинала.
Това желание разбира се не бе уважено и докато цялата зала следеше кадрите с интерес, Красимир Маринов – Големия Маргин едва не заспа на скамейката, показвайки демонстративното си неуважение.
За още по-голямо потвърждение на обвинението, свидетелят Велин Добрев показа с пръст абсолютно същите адреси, който споменахме малко по-горе.
Към края на делото бе поискана справка, за поредното следващо заседание, от Агенцията по вписвания, Комисията за финансов надзор за застрахователни компании, акционерите в “Бул инс”, които имат връзка с Марините, а също така да бъде направен и повторен разпит на свидетел, който да остане в тайна.

Няма коментари: