четвъртък, 8 април 2010 г.

Вестник “Гардиан” разкри фактът: МОНТЕРЕЙ УПРАВЛЯВА ДАНС!


Голям труд вчера успях да открия нещо в справката на ДАНС, което да отговаря на формалната истина. И това е - от едно изречение да се извадят две думи и да се скалъпят други изречения, за да се получи някакво ново, твърди Стефан Гамизов – главен герой в “изтеклия” през интернет доклад-справка “относно лица и кръгове, оказващи деструктивно влияние върху министерства и структури на държавната администрация”.
Това е “помия”, създадена от Иван Драшков с една-единствена цел – да помогне на организираната престъпност в България. “Това е била основната идея – да нападне Алексей Петров, за да не може той да пречи на производството и разпространението на амфетамини, и Стефан Гамизов, за да не бъде пипана политическата корупция и руските интереси в енергетиката”, категоричен бе енергийният анализатор под прикритие.
Според него пълната с лъжи справки е добър повод хората да разберат каква е ролята на остатъка от комунистическите служби в България върху техния реален живот. “Защото Иван Драшков буквално не пропуска седмица да седи заедно с Виктор Вълков и Любен Гоцев в ресторант “Монтерей”, обяви Гамизов. Журналист от британския вестник “Гардиън” е записал в “Монтерей” как преди време Драшков е седнал до Вълков (вицепремиер и външен министър в правителството на Димитър Попов 1990-91 г. – б.а.) и той му казал: “Айде, Иване, честито, бизнесът се връща, утре Цветлин Йовчев отново ще е в ДАНС”. А Драшков му отговорил: “Тихо, тихо, само да стане работата”. Този запис бил придружен със снимки и щял да излезе скоро на страниците насветовно известният таблоид. Журналистът подготвя статия за организираната престъпност в България. Гамизов бил съобщил за това преди месец, но никой не обърнал внимание.
Снощи му се обадил главният прокурор – за да му се извини. Борис Велчев му казал: “Извинявам ви се, г-н Гамизов, защото на срещата, на която бяхме аз, Петко Сертов и вие, и на която Петко Сертов смотолеви нещо за историята с Таки, аз не обърнах достатъчно внимание на въпроса”, каза още Гамизов. В предаването “На 4 очи” той разказа, че голям началник от ДАНС поръчал на Христофорос Аманатидис-Таки да го убие.
Целта на т.нар. “Проект 0” е да има “здраво място в ДАНС защото по думите му имало таен отдел който трябвало да се занимава с проект за държавен саботаж ако Бойко вземе властта”. Това бил пъкленият план на бившето управление в лицето на срегей Станишев и кукловодите му от “Монтерей”
Именно за това структурата на Гамизов щяла да е специализирана в разследване и противодействие на корупцията и злоупотребите у нас. Бившият премиер Сергей Станишев нямал роля в този проект, “защото не желаеше да предприеме реални мерки срещу организираната престъпност ” а реално подготвял проектът си за държавният саботаж.. За разлика от него Петко Сертов искал да направи това нещо, но бил “страхлив, податлив на емоционални влияния, мекушав човек”. Все пак бил първият човек от службите, който не взимал рушвет от организираната престъпност. “Беше огромен напредък – не взима рушвети, не яде и не пие на една маса с престъпници, не ходи в “Монтерей”, не го тупат по рамото, не се напива с Румен Петков, не ходи по проститутки и чалга клубове с останалите престъпници”, казва Гамизов.
Запитан за ролята на Румен Петков, той отговори лаконично: “В момента Румен Петков управлява ДАНС”. И затова бившият вътрешен министър бил толкова безкрайно щастлив от нещата, които се случват сега.

Златко Марин
В-К “Папарак”

Няма коментари: