четвъртък, 14 октомври 2010 г.

СТРЕЛЯХА ПО ХЕЛИКОПТЕР НА НАП ОТ ЛУКСОЗНО ИМЕНИЕ В БОЯНА!

Олровият поглед на НАП
Акцията по въздух на данъчните за снимане на луксозните имоти в кв. „Бояна” в столицата едва не взе първите си жертви. От свои информатори в МВР журналистите на „Папарак” са научили, че един пилот и двама данъчни инспектори били на косъм от смъртта, понеже от едно от най-луксозните имения в квартала на богатите „Бояна” бил открит огън по кръжащия ниско хеликоптер. Дори се твърди, че самият шеф на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов бил във вертолета и също изложен на споменатата опасност.
Установено е, че е стреляно с ловна пушка от голям калибър, но цял късмет е, че стрелецът бил лаик в стрелбата. Пострадала леко само летателната машина, която получила няколко драскотини. Пътуващите в хеликоптера от Авиоотряд 28 изпаднали в паника и пилотът моментално свалил машината и били уведомени органите на МВР. Проверката, направена възможно най-бързо, установила, че имотът е на много известен бизнесмен, чието име засега не се разгласява. Интересното е, че човекът си имал желязно алиби и ако се вярва на обясненията му, би трябвало да се търси друг извършител, защото него същия ден го нямало вкъщи и дори нямал представа за какво става въпрос. Освен това на негово име нямало никакво регистрирано оръжие. Засега по телевизията и останалите медии злополучната случка не се разгласява, за да не се превърнат подобни инциденти в практика при предстоящите огледи над останалите имения и в другите големи градове в страната. Находчиви коментират извършителя, като го назовават „герой на нашето време”.
В сайта ни се писа неколкократно по повод акция „Хеликоптер”, но последната новост изумява свикналите на какви ли не куриози журналисти и техните читатели. Макар и ефектна и вероятно резултатна, тази акция навежда на мисълта за това, дали този е начинът за установяване на подобни крупни нарушения и няма ли документи, чрез които може да се установи това.



Няма коментари: