четвъртък, 4 февруари 2010 г.

СКАНДАЛ! ПОЯВИ СЕ КОСТОВ САРАЙ!




Знаете ли, че има и „Костов-сарай”? Намира се в Тетевен и се строи за милиони. Собственикът на имота е именно лидерът на ДСБ Иван Костов!”, каза специално за razkritia.com Арбен Хавальов. Бизнесменът, сочен за собственик на Догановия „Каса Домини”, направи скандалните разкрития.

Т. нар. „Доган-сарай” в Рибарица е разследван от комисията „Кушлев”, но до момента всичко около ВИП комплекса е в сферата на предположенията и забулено в мистерия. Именно Иван Костов беше този, който огласи, че „Каса Домини” се води на Арбен Хавальов, а бизнесменът бил използван като „параван” от лидера на ДПС Ахмед Доган. Според Костов луксозният хотел е строен с крадени пари и е напълно незаконен.
Кой е истинският собственик на „Каса Домини” в Рибарица?
Пред репортер на razkritia.com Арбен Хавальов обаче разказа друго. „Вие сте първите, които ще научите това – „Каса Домини” е собственост на Петя Славова! Комплексът е продаден на 31 декември миналата година и никога не е бил мой”, твърди Хавальов.
Петя Славова бе обявена за най-богатата бизнес дама в България. Банкерката държи 85% от акциите на „Феста Холдинг АД”, изпълнителен директор е на „Феста хотели АД”, има участие в ИнвестБанк, Винпром Черноморско злато, Винком. Както razkritia.com писа, тя е и собственик на няколко хотела, придобити от покойни подземни босове.
В действителност при проверката на комисията, проф. Стоян Кушлев загатна, че около собствеността на „Каса Домини” е замесена известна бизнес дама, но тогава не пожела да разкрие подробности и имена. Възможно е това да е именно Петя Славова.
За построяването на „Каса Домини” е бил изтеглен кредит от Корпоративна търговска банка в размер на 2 млн. евро, твърди Хавальов и допълва, че Костов лъже, че парите са извадени от джоба на Доган, още по-малко, че е строен с пари на държавата.
„Костов-сарай”?В същото време в Тетевен от Костов бил закупен един много апетитен имот, посредством президента на местния футболен клуб „Олимпик“ Страхил Димчев. В момента на мястото на спортната база до стадиона в Тетевен се строи модерен комплекс. С решение на Общинския съвет в Тетевен Общината и фирмата на Димчев „Симдекс“ ООД теглят кредит в размер на най-малко 3 млн. евро.
Тук е моментът да споменем, че председател на Общинския съвет в Тетевен е небезизвестният захарен бос Милен Ганев. Името му се свързваше със силови групировки, бе замесен и в топли връзки с подземния бос Милен Михалев – Маджо. Член е на ДСБ.
По думите на Хавальов именно лидерът на ДСБ е уредил финансирането от банката. „Милен Ганев е верен офицер на Иван Костов. Ганев прави каквото си иска в Тетевен, той буквално еднолично ръководи Общината”, разказва Хавальов.
„Може би Костов е забравил тъмното му минало и мръсните му сделки, а обвинява мен и не спира да повтаря, че съм имал условна присъда. Искам тогава да попитам той какви ги върши с човек като Милен Ганев в ДСБ”, пита бизнесменът.
„Циганинът Иван Костов обвинява мен, че съм „стопанин” на „Каса Домини”, без да провери информацията си, а в същото време той си строи собствен „Костов-сарай”, възмущава се Хавальов.




Каролина Церовска

1 коментар:

Анонимен каза...

Голем страх,много голем страх от тоя Костов.Кое от където се врътне червено дупенце се от него се утрива.Ама и от борчетата страх,голем страх,червен страх.Да не земат тез борчета верижки да свалат и песничка да запеят "Нии несме веке рая покорна".Пу,Пу,Пу да не се чуе сакъм,сакъм!