четвъртък, 4 февруари 2010 г.

КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА ВЗЕ ЕЕДИН МИЛИОН ЕВРО ЗА ДА СТАНЕ ЕВРОКОМИСАР!



Иска ми се да ви спестя хронологията на цялото представяне на Кристалина Георгиева. В крайна сметка то не беше такава агония, както в случая с Румяна Желева. Дори не мога да си помисля да направя сравнение между двете. Чудя се само – кому беше нужна излагацията с Желева и можеше ли да бъде спестено предателството на Антония Първанова, по-известна вече като Агония Първанова? Можеше, разбира се!
В общи линии Кристалина имаше за губене три часа, в залата имаше достатъчно хора, които нямаха нищо против да си загубят времето заедно с нея, перфектен английски, дори бих допълнил съвсем спокойно че владее езика на Шекспир impeccable, увереност и стил излъчваше през цялото време новата кандидатка, чието назначение беше предизвестено много преди тричасовия разпит. без спор тя е ударът на Бойко. Гаранд за успехът му нищо че се говори че дамата от световната банка е взела един милион евро кеш под масата за да стане наш еврокомисар... ние и вярваме!!!
И след като имах възможността да я изслушам спокойно, без да ме объркват разни преводачи, мога спокойно да кажа: Мадам Жоржиева беше блестяща, в сравнение с мадам Йелева. Кристалина много успешно съчета компетентност и хумор, чувство за контакт с аудиторията и абсолютна компетенция по проблемите. Признавам си, че през повечето време бях нащрек и очаквах да се случи нещо, но накрая вече съвсем се отпуснах, дори ми се иска да цитирам един мой приятел, българин с когото гледахме заедно изслушването на Кристалина Георгиева: Първанова, пукни са от яд, ма!
Всъщност, Тони Фарма има някаква неосъзната заслуга за избирането на Георгиева. Така че да й благодарим кротко, а на новия еврокмисар на България да пожелаем попътен вятър и много следващи успехи!

Няма коментари: