понеделник, 1 февруари 2010 г.

ВАДЯТ ОФШОРНИТЕ СМЕТКИ НА МАСЛАРОВА!Името на Емилия Масларова бе забъркан в корупционни практики и конфликт на интереси. За такива съмнения сочи сигнал, подаден от бившата депутатка и лидер на Единната народна партия Мария Капон до парламента и прокуратурата. Комисията по корупцията трябва да се произнесе за сметки на бившата социална министърка. Масларова и нейни преки роднини в офшорни зони. Това пък поиска шефът на комисията Димо Гяуров ден, след като съобщи за сигнала на Капон.
Трябва да се произнесем дали има установени от прокуратурата сметки на Емилия Масларова и нейните преки роднини на Британските и Вирджинските острови, или в други офшорни зони, както и какви са действията на съответните български институции, уточни Янев.
Масларова обаче веднага отвърнала на удара като заявила, че не е случаен моментът, в който Мария Капон подава сигнал срещу нея. По думите и разчистването на сметки от страна на партията на Капон не е от скоро, а в момента тя изпълнява нечия поръчка.
Когато Мария Капон говори за такива сигнали, следва да го прави достатъчно ясно, заяви Масларова. Подобни "клевети" уронвали престижа и. Тя добави, че "случаите за офшорни сметки, с които тя е била свързван, играеха преди три години" и този, който е разпространил информацията, е подсъдим за клевета.
Масларова също така посочи, че законът не забранява да се разкриват офшорни сметки, ако това е направено по правилата.

Няма коментари: