петък, 9 април 2010 г.

КРАЛЯТ НА ДРОГАТА В САНДАНСКИ ВЛИЗА ДОЖИВОТ В ЗАТВОРА!


45-годишният наркотрафикант Огнян Атанасов от петричкото село Тополница да бъде екстрадиран в Гърция, където ще бъде съден по повдигнатите му от апелативната прокуратура в Солун обвинения, реши вчера състав на окръжния съд в Благоевград, председателстван от Петър Узунов. Магистатите уважиха искането на държавното обвинение да бъде изпълнена постъпилата през 2008 година европейска заповед за арест на Огнян Атанасов, който ще бъде съден в Гърция за извършени през 2002 година престъпления - за подбудителство на гръцки гражданин за притежаване на наркотици, за притежаване на дрога и за организиране на престъпна група. Според гръцкото законодателство за подобни обвинения Атанасов може да лежи доживот и да бъде глобен 588 235 евро. Решението на благоевградските магистрати подлежи на обжалване в седемдневен срок пред Софийски апелативен съд.Преди по-малко от месец, гръцките власти поискаха екстрадирането на О. Атанасов с нова европейска заповед от 18 март тази година, по която срещу наркобоса са повдигнати седем обвинения.Огнян Атанасов и петимата му дилъри в региона - шуреят Антон Хаджийски, Васил Кръстев-Цульо, Ангел Трайков, Марин Яръмов и Валентин Петров, бяха задържани на 5 март при акция на спецслужбите за противодействие на трафика за разпространението на наркотици от ГДБОП, които разбиха канал за хероин към Испания. Антимафиотите иззеха от домовете на шестимата задържани 290 000 евро, 24 500 лева, 6500 долара, газов пистолет, преправен

8 коментара:

Анонимен каза...

писнани да чакаме

яне,нема резултат от това писмо !!
Чрез Председателя на Народното събрание г-н Георги Пирински До Министъра на вътрешните работи на Република България г-н Михаил Миков ВЪПРОС от Яне Янев – народен представител от І МИР - Благоевград На основание чл. 90, ал.1 от Конституцията на Република България и във връзка с чл. 77 от ПОДНС внасям въпрос ОТНОСНО: Сигнал за злоупотреби при общински проекти в Сандански Уважаеми господин Министър, До Народното събрание и специално до мен като народен представител от I Благоевградски избирателен район постъпи сигнал от жители на гр. Сандански. В сигнала се твърди, че при реализиране на общински проекти са направени значителни злоупотреби от фирмите-изпълнители „Аделина стил” и „Бетон” чрез нереалистични стойности, надписвания при актуването и др. Визират се следните случаи:  Изграждането на фонтани в центъра на града. За проекта са платени 117 000 лв. (действителен факт, оповестен и в местните медии), като според сигнала, цитиращ специалисти, действителната работа едва ли надхвърля 50 000 лв.  Укрепването на тунела между селата Рожен и Любовище. За проекта са платени 60 000 лв., докато реалната стойност се преценява на около 10-15 000 лв.  Канализациите на селата Дамяница, Ново Делчево и Левуново. За тези строителни обекти в местната преса са изнесени сведения, според които надписването при актуването е в пъти (впрочем поради немарливи работи има и човешка жертва). Авторите на сигнала свързват тези закононарушения с името на кмета на общината Андон Тотев, като има и сериозни съмнения за начина на възлагането на проектите на фирмите-изпълнители. Не съм правил собствена проверка на изнесеното в сигнала, но като народен представител от този регион и жител на Сандански мога да потвърдя, че подобни съмнения се споделят от значителна част от населението на общината. Обръщам се към Вас, тъй като авторите на сигнала са сезирали правозащитните органи (районната прокуратура в Сандански, окръжната прокуратура в Благоевград и др.), но досега няма резултати. Във връзка с изложеното, уважаеми г-н Министър, питам следното:  Извършвана ли е проверка от органите на МВР по сигнали за злоупотреби с общински средства при посочените проекти, и специално от фирмите „Аделина стил” и „Бетон” ?  Ако са извършвани такива проверки, какви са резултатите и установено ли е участие на кмета на Сандански Андон Тотев в закононарушения?  Ако не са извършвани проверки, кога това ще стане? На основание чл. 78 ал.1 от ПОДНС желая министър Миков да ми представи отговора си в писмен вид. 23. 10. 2008 Яне Янев

Анонимен каза...

dokoga da 4akame !1Арнаудов си призна за вилното селище в парка четвъртък, 30 октомври 2008 Експредседателят на местния парламент Георги Арнаудов е признал, че подписът върху писмото, с което е допълнено решението на ОбС за туристическо селище в парка на Сандански, е негов. Това е станало по време на среща с настоящия шеф на местния парламент Атанас Стоянов. Междувременно стана известно, че прокуратурата се е самосезирала по скандалните разкрития за подмененото решение, за които “Вяра” първа писа. В момента полицията проверява случая и събира доказателства за документно престъпление, като срокът за това е 30 дни. Според Наказателния кодекс предвиденото наказание за такова престъпление е 3 години лишаване от свобода, а когато е извършено от длъжностно лице - 5 години. Производството е образувано срещу неизвестен извършител. “Въпросът вече е отишъл по-далече - в разследващите органи, и не мога да кажа нищо, докато те не се произнесат”, каза вчера Георги Арнаудов. Той обеща да изложи своята версия по случая на пресконференция заедно с председателя на сегашния ОбС Атанас Стоянов. Въпросът с мистериозния му подпис продължава да е сред най-коментираните теми в Сандански. Екссъветникът Георги Манолев заяви по този повод, че за него решението за ПУП за туристическо селище в парка е чиста фалшификация. “Според мен трябва да се направи много сериозно разследване, защото това е престъпление. По този начин всеки може да си допълва решения на ОбС

Анонимен каза...

седем годинш пълно бездействие !!
НЕ ИЗПЪЛНЕНО РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНА САНДАНСКИ
Решение №108/30.06.2003 год.
Относно:Взимане на решение за опазване на общшнски имоти
На основание чл.21,ал.1,т.8 от ЗМСМА, Общинския съвет
Реши:
1.Задължава Кмета на Общината да предприеме съответните действия за запазване /възтановяване/ на следните имоти :
- Сградата в която до 30.04.2003 год. Беше настанена Общинската азминистрация
-Свободната площ зад упаменатата сграда плюс пастройката /старата кметство/ представяваща общо 4 305 кв.м
-Паркинга /около 1 000 кв.м/ находящ се под ГУМ
2.В срок до 30.07.2003 год.Кмета на общината да уведоми ОбСъвет-Сандански за стореното,като приложи съответните искове и други документи,удостоверяващи действия от страна на Общинска администрация ,в противен случай да му бъде потърсена отговорност.

Анонимен каза...

това ни интересува , къде са резултатите от проверката -

Прокуратурата започва проверка на всички кметове в областта, особено подробно Сандански и Банско


Окръжна прокуратура – Благоевград и районните поделения на държавното обвинение в Пиринско стартираха проверки в общините за незаконни сделки. В рамките на 1 месец ще бъдат проверени всички общини в региона, поясниха от прокуратурата.
Проверките, които Окръжна прокуратура – Благоевград стартира, касаят 5 години назад в управлението на общините от Пиринско. Някои от тях са поети и от съответните районни прокуратури, коментира говорителят на държавното обвинение Весела Стоилова. От кметовете ще бъдат изискани справки за всички сключени сделки за продажба, заменки на имоти и отстъпено право на строеж върху общински имоти.
Мащабната кампания е стартирала във вторник - 1 юни, и ще продължи до 1 юли. Особено подробна ще бъде исканата информация в общините Сандански и Банско, където се намират едни от най-апетитните имоти в областта.

Анонимен каза...

klamburko
June 25th, 2010 | 1:23 am

ей хора няма такива смешки като в сандански – Клямбов комарджя и дрогаджия. Защо органите в тази държава не се задействат и не го раследват – от каде са му парите ! той шмърка кока , като за световно вие чакате той да оправи герб. Какви ли постове ще получат Татрата , Джуджето и другите крими герои с които другарува ? Открадна на хората телето , трпе бухали и др.защитени видове . Той е за затвора тий улавци го избират в ръководството на герб.Бойко бойко огледай се ,защото няма да искараш мандата . Питайте го с какво се занимаваше в испания – колко дрога прекара и още и още ?

Анонимен каза...

Действително си струва новият шеф на МВР да провери криминалната сделка от 2005 за прехвърляне на 80% от капитала на бившото плодохранилище на софийското дружество "Булекопродукт"АД. Тази фирма дефакто не извършва никаква стопанска дейност вече пета година. Спомням си как келнерът афишираше шумно някакви 15 млн. лева, с които са се ангажирали новите собственици да инвестират в обекта и как щяло да се разкрият 300 работни места. Резултата го виждаме всички. Как така никой до днес не потърси отговорност за тази престъпна сделка?!?!?! Защо не е потърсена отговорност от инициатора й (Андон Тотев) и софийските му приятели??????? 46 дка със сграден фонд бяха подарени на престъпна групировка за 426 хлд. лв. , с обещане да се построи модерно преработвателно предприятие. Къде е то сега?????
Същите тези измамници в момента са обявили имота за продан /обърнете внимание/ на цена от 1 400 000 евро.
Г-н Младенов, ЗАЕМЕТЕ СЪС СЛУЧАЯ!

Анонимен каза...

Това са много пари, които се искат от клуба, престъпление спрямо гражданите е да се дават толкова много пари за футбол, каза д-р Влахов и допълни: Досега от началото на годината от бюджета на общината са отпуснати 300 000 лв. за "Вихрен", сега искат още 200 000 лв., това са много пари.

Анонимен каза...

...........