неделя, 6 юни 2010 г.

АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ИЗЛЕЗЕ ОТ АРЕСТА!



същата зала на Гранд-хотел София, където преди дни нахлуха ченгета за да арестуват организаторите на търг за картини, с отривиста стъпка се вряза арестант №1 на републиката. „Казах ли ви, че като изляза, всичко ще си дойде на мястото?” – попита остро риторично обявеният за „октопод”. В четвъртък, в 19 часа в Гранд-хотел София главната редакторка на сайта afera.bg Веселина Томова, безупречно елегантна, в черно, с убийствено колие, приемаше широко усмихната гостите на премиерата на новата си книга „БГ АФЕРИ. Алексей и останалите”. В същата зала на Гранд-хотел София, където преди дни нахлуха ченгета за да арестуват организаторите на търга за картини Игор Марковски и Димитър Фицов, Томова уважиха знакови фигури и вип-персони.
Имената почели Веселина Томова респектираха и при изброяването им, скромният дописник на този материал рискува да получи наказание, ако пропусне някого.
Ген. Любен Гоцев стратегически се появи секунди преди спектакъла, организиран блестящо от Иван Иванов – Дядо. Ген. Любен Гоцев направи специален подарък на Веселина Томова с пожелание „за радости, щастие и много нови учители”. В пликът, подаден от ген. Гоцев имаше и специални снимки, които обаче Томова по никакъв начин не издаде какви са и те така и си останаха „класифицирана информация”.
Цвятко Цветков отбеляза находчиво в поздравлението си, че говори високо заради СРС-тата, които работят в залата и призна, че навлиза в приятелството си с Веселина Томова „бавно, неусетно почти”.
Маргарита Михнева, Георги Коритаров, Цветан Начев, Младен Червеняков, Атанас Панайотов, Ани Заркова, Иван Такев, Зоя Димитрова, ген.Тодор Бояджиев, д-р Константин Тренчев, Митко Щерев, Румен Леонидов, Красимир Райдовски, Ваня Червенкова и още, и още... поздравиха Веселина Томова.
Миглена Чакракчиева безкомпромисно въведе темата как днес медиите правят свирки на властта, на което Томова пое светкавично топката и иронично отбеляза, че „ и свирката е изкуство”.
Послание Томова получи от чужбина и от ексглавния прокурор Никола Филчев и Петя Славова.
Яне Янев, който в този момент бе в Брюксел, бе изпратил свои депутати, които отнесоха автографа на авторката „на воеводата”.
Щабът на Стефан Гамизов също бе на линия, а ченгета от специалните служби щъкаха из залата „под прикритие”.
Специално за да стиснат ръката на Томова дойдоха бившият шеф на контраразузнаването Рашко Зайков и ексшефът на спецзвеното ОСА в ДАНС Велин Хаджолов.
Представянето на книгата започна със специален ефектен танц на октопода, който засмукваше с пипалата си.
Томова отговори на въпросите на гостите си и призна, че с SMS е поканила Бойко Борисов, „заради удоволствието да си представи физиономията му, когато го е прочел”.
„Чувствам се малко притеснено в ролята на дама, защото аз съм си малко хулиган и хъшлак”, самоиронично се обърна авторката към гостите си, но продължи така: „Но се покланям пред всички вас не толкова, защото сте дошли тук заради мен, а защото сте тук заради свободата да можем да мислим, говорим и пишем свободно”.
На финала на представянето, внезапно в залата с отривиста стъпка нахлу ... Алексей Петров.
„Казах ви, че като изляза всичко ще се оправи и ще си дойде на мястото!”, приближи се той към рояла, зад който седяха Веселина Томова и директорката на издателство „Слънце” Надежда Кабакчиева.
„Вие познавате ли я?” – посочи Алексей Петров Томова, обръщайки се към Надежда Кабакчиева и продължи: „Защото аз я познавам друга... С много нежна душа. Това е жена родена за любов...”.
„А сега е 21 часа и три минути и е време да се прибирам в ареста”, излетя извън залата Петров.
Всъщност Алексей Петров пак влезе „в роля”. Този път обаче Стефан Рядков го изигра, направен и дегизиран от топ-гримьорът Коклин, досущ като Алексей Петров. След напускането му прозвуча специален поздрав за Томова – Адажио, изпято от Анжело с виртуозния Александър Кипров на рояла.
Нататък гостите с питие в ръка потънаха в сладки раздумки. „Поверително и лично” бяха хванати в кадър Томова и титанът на журналистиката Кеворк Кеворкян. Двамата успяха да се опазят обаче от подслушване, докато разговаряха.
Премиерата на „БГ АФЕРИ. Алексей и останалите” бе истинско събитие, блестящо режисирано от Иван Иванов – Дядо.
До късно вечерта на знакова маса мощни фигури от българската журналистика, кръга „Монтерей” и службите анализираха пъзела наречен „България на Бойко Борисов”. Не един път бе споменато и ЦРУ, за тези, които напъваха уши да слухтят.


Станимир Марков

Няма коментари: