събота, 12 юни 2010 г.

БОЙКО - БЕЗСИЛЕН СЪМ НЯМАМ ПАРИ!


Ние много ясно сме казали, че става въпрос за това да има международна екологична оценка, този проект попада в НАТУРА, убеден съм, че никой няма да си сложи подписа под такъв проект. Безспорен факт е, че нито една от трите страни нито го е заложила в бюджета си, нито се прави нещо по този проект", заяви днес в Благоевград премиерът Бойко Борисов във връзка с проекта "Бургас-Александруполис". Той подчерта, че на този етап страната ни не може да си позволи финансирането на проекта.
Искате ли да отидем в Бургас и да попитаме хората дали искат всеки ден да влиза танкер по време на туристическия сезон, за мен е важно какво мислят българските граждани", категоричен бе още премиерът.
„Инвестицията е 1 милиард, ние трябва да участваме с 330 милиона, от кое перо да извадим парите, за да ги дам за "Бургас-Александруполис". Аз искам 50 проекта да направя, но имам в джоба толкова пари. Нашите пари са толкова, от кои да взема - от здравеопазването, от образованието, от социално слабите", попита реторично Борисов. ÄБезспорен факт е, че нито една от трите страни (България, Гърция и Русия) не е заложила проекта Бургас - Александруполис в бюджета си, нито нещо се прави по този проект", каза още премиерът.
Ако намерим финансиране и ясна схема за АЕЦ „Белене", почваме утре. "На мястото на АЕЦ Белене има само един гьол, който струва 2 милиарда", заяви още премиерът.

Няма коментари: