неделя, 24 октомври 2010 г.

700 000 ПЕДОФИЛИ ДЕБНАТ В НЕТА!

ДА СПРЕМ ПЕДОФИЛА!!!
Във всеки един момент в световната мрежа над 700 000 педофила активно издирват свои потенциални жертви, твърди Георги Апостолов, координатор на Национален център за безопасен Интернет, пише "Стандарт".
Данните са събирани в продължение на 20 години от Мрежата за безопасен интернет в Европа. Те са оповестени от Комитета към ООН в доклад, обобщаващ резултатите от действията на горещите линии за безопасен интернет. На тях се получават сигнали от потребители за незаконно и вредно за деца съдържание.
Последното изследване за рисково поведение на деца показало, че има значителен напредък в осъзнаването на рисковете, особено в някои държави, където много се набляга на образование и обучение за безопасен интернет в училище и чрез обучение на семействата в семейни общности. Това е довело до значително намаляване на рисковото поведение, но, за съжаление, България не била между тези страни.
Фалшив тип сайтове, които карат децата да изпращат sms, за да получат някаква облага подлъгвал малчуганите, посочи Георги Апостолов.
15% от децата на възраст между 9 и 16 години са виждали порнография он-лайн, сочи още проучването.
Факт е, че децата задължително попадат на порнография, когато сърфират в интернет, тъй като това е над 80% от съдържанието в световната мрежа, уточни Апостолов.
По думите му това може да е друг сигнал за тревога, че децата вече не смятат за порнография част от тези видеоматериали и изображения, които обикалят цялата мрежа и започват да претръпват като смятат за порнография само някои най-екстремни изображения.
"Това, което е също много опасно е фактът, че децата са толкова облъчвани от секс и насилие, за съжаление не само през интернет, но през традиционните медии и като че ли има едно занижаване на критичността им, което пък ги прави потенциално по-уязвими за педофилски набези. Защото, когато за едно дете сексуалното поведение тип порнография става нещо нормално, то тогава би било нормално то да установи сексуален контакт с възрастен човек", каза още специалистът по интернет безопасност.

блиц

Няма коментари: