събота, 30 октомври 2010 г.

ЗАЩО НИКОЙ НЕ СМЕЕ ДА ПОКАЖЕ ИМОТИТЕ НА БОЙКО?

Бойко БОРИСОВ
Акция „Хеликоптер” беше шумна. И обсъждана, и заклеймявана, но какво от това, като тя само с перце погали интересите на знатните люде, нарекли себе си български елит и и ширещи се в палати за милиони левове, пише dariknews.bg.
Но какво като данъчните заснеха няколко лъскави имота и направиха няколко проверки. До какво ще доведе това, питат се мнозина, и допълват, че всичко е бутафорно.
„Защо никой не се осмели да заснеме имотите на Бойко?”, реторично се кахъри се онлайн потребител, но кой ли чува гласа му.Съмнения за това, че и Цветан Цветанов има нечисти източници на финансови постъпления също битуват из глобалната мрежа. Терзанията на проверяващите в НАП от факта, че не около другиго трябва да душат, а около вицепремиера, също констатираха колко назад сме по отношение на реални действия от страна на ангажираните органи.
Както се казва обаче в края на едни анимационни филмчета „Това не е всичко, приятели!”. Абсурдите не приключват дотук. Вместо да се притеснят, че ризите им с кир около яката ще излязат на показ, политиците започнаха да се надцакват кой кого натопил и защо.
Всички – независимо дали става дума за премиер, вицепремиер, президент и прочие – говорят, че обвиненията срещу тях са продиктувани от чужд стремеж да се прикрият къде-къде по-знакови злодеяния, а не защото, виждаш ли, те реално имали някакви прегрешения, които трябва да подлежат на проверка и анализ.
Иначе луксозни имоти - дал Бог! И в същото време публичният регистър, в който по правило би трябвало да са записани реалните доходи на заемащите висши държавни длъжности е само дебела тетрадка, в която по-добре някой първокласник да се учи да смята.
Защото у нас публично е само онова, което изнася на силните на деня. И дори ако се стигне до санкции, те са толкова калпави и невзрачни, че мнозина дори не си правят труда да се защитават, а отиват, дават банктнотите и приключват.А ние си гледаме акции от високо и се чудим как така този имал басейн с олимпийски размери в двора. Ами лесно, питайте просто и ще ви се каже!


Няма коментари: