понеделник, 26 април 2010 г.

ЗАПОМНЕТЕ ИМЕНАТА НА ДОКТОРИТЕ УБИЙЦИ! ОТ БЕЗХАБЕРИЕ И АЛЧОНСТ УБИЛИ ЕДНО ДЕТЕ!


Всички те досега са работили във Варненската болница „Св.Марина”., където почина 2-годишният Данаил. Вече не. Шефът на болничното заведение ги е отстранил след излезлите резултати от проверката. А тя е установила необяснимото. В болницата с добро реноме, към която се насочват ужасените от тежкото състояние на детето си родители, е имало достатъчно места и е неясно защо е трябвало да бъдат пренасочени към „Св.Ана”. Освен това е имало и обезболяващи, и температуропонижаващи медикаменти. Тогава що за садизъм или перверзно скъперничество е настояването пред бащата да търчи да си купува лекарство против температурата на детето.
Родителите разказват и още потресаващи факти. След операцията майката на ръце е отнесла момченцето си в болничната стая, защото не са й предоставили носилка. Дори не я насочили към реанимация, а в обикновено детско отделение. Сложен или нелечим, случаят е имало шанс да бъде решен в полза на детето, ако операцията е била извършена своевременно. А не да се губи време в път между двете болници. Освен това някак си се разбрало, че не били извършени незабавно изследвания. Майката забелязала, че докторите правили справка в интернет как да лекуват детето й. А какво им е коствало да свикат консилиум. Или пациентът е бил твърде обикновен.
Преди малко бе употребена една неточна дума за конкретните касапи и техните началници – работили. Силно казано. Те са присъствали там и преди всичко са получавали и принуждавали към подкупи вероятно пациентите. А и са ненавиждали работата си. Може би живота и хората. Чудовища в бели престилки.
Обещаните имена:
доц. д-р Иван Гълъбов – „Началник на Първа детска клиника“
доц. д-р Боряна Върбанова „Началник на Втора детска клиника“
д-р Румяна Ралчева „Началник на Детско приемно спешно отделение“
доц. д-р Валерия Калева „Началник на Направление педиатрия“
м.с. Галя Атанасова старша медицинска сестра на Първа детска клиника
м.с. Мария Станойкова старша медицинска сестра на Втора детска клиника
м.с. Дора Василева старша медицинска сестра на Детско отделение за реанимация и интензивно лечение
Още петима са наказани с изискване за писмено обяснение:
д-р Мехмед Алиевд-р Петър Костадиновд-р Антоанета Ивановад-р Пламен Кокенскид-р Красимир Георгиев
Остава обаче въпросът кои точно са преките виновници. Защото в списъка фигурират началници и някакви други лекари. А нечовеците, непомогнали дори за облекчаване мъките на детето, за което майката разказва, че накрая нямало сила да повръща, а течността от стомаха просто изтичала във вид на лиги от устата му… Кои са те?
Шефът на болницата обещава пълна подкрепа на прокуратурата. А възмутени граждани искат да бъдат публикувани и снимките на тези мерзавци. Желаят съд и затвор за тези чакали. Убедени са, че са затрили детето от алчност.
Някои, очевидно трезво мислещи, откриват нелогичност в решението на директора на болницата. Защото сред всички освободени от длъжност (все ръководители и старши сестри на детските клиники) виждат името на доц. Валерия Калева. Смятат, че шефът й се е престарал. Не вярват, че доц. Калева изобщо е имала контакт с детето и нещо общо с въпросния случай. Тази жена според тях е може би най-отговорният лекар и невероятен човек, помогнал безкористно на хиляди деца в най-тежката онко-хематологична детска клиника. Отговорността следва да бъде понесена персонално от тези, които имат реална вина, проявили безчовечност и безотговорност към живота на едно невръстно българско дете. Но да обезглавиш всички детски клиники, за да покажеш мускули, едва ли е най-правилното и разумно решение.
Така или иначе – докторите – конкретните и в конкретния случай, заслужават присъда като за умишлено убийство.
РАЗКРИТИЯ.КОМ

2 коментара:

Анонимен каза...

Бих искал да добавя още един доктор убиец от б-ца Света Петка гр.Видин. Др.Ралица Николова-специализант

Анонимен каза...

Искам да добавя името на още един доктор убиец от Видин д-р Юрка АТАНАСОВА-акушер гинеколог.