петък, 28 май 2010 г.

ВАЛЬО ТОПЛОТО - МАМА Е НАЙ ГОЛЯМА!


Делото за пране на пари и неплащане на данъци срещу ексшефа на "Топлофикация" Валентин Димитров отново бе отложено заради болната му майка, която също е подсъдима с него. Ако баба Цеца не оздравее до месец и не може да се явява, процесът може да бъде трайно спрян.
Майката на бившия шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров - Цеца, за пореден път стана причина за отлагане на делото срещу двамата за пране на пари и неплащане на данъци.
86-годишната баба Цеца сериозно закъса със здравето в последните месеци. През март тя навехна крак и отложи заседанието. На 11 април пък била приета кардиологията на Четвърта градска болница и още е болна.
След искане на прокуратурата, съдът назначи петорна съдебно-медицинска експертиза на подсъдимата. Медиците трябваше да отидат на крака при баба Цеца, за да я прегледат и да дадат заключение пред съда дали тя може да се явява по делото, без това да застрашава здравето и.
На днешното заседание подсъдимата се яви, но каза, че не може да участва заради здравословното си състояние. Лекарите обаче не са готови и с експертизата и делото трябваше да бъде отложено чак за юли.
Оказа се, че експертите са отишли в дома на жената на 25 май в 18,30 ч, но не успели да открият никой на адреса. Тезата на защитата на Цеца Димитрова бе, че тя през цялото време е била в дома си, но никой ня е търсил. Вальо Топлото също защити майка си и обясни, че през 15-20 минут и звънял, защото се притеснявал за здравето и. По думите му, баба Цеца знаела, че ще идват лекари и ги чакала.
От заключението на експертите зависи дали делото ще може да продължи и Цеца Димитрова да се явява по него, или състоянието и наистина е тежко и се налага делото да бъде спряно, докато тя се излекува.
Делото срещу Вальо Топлото и майка му е за пране на 12 млн. лева и още 2 милиона неплатени данъци. Дълговете само на баба Цеца били за 200 000 лева.

Няма коментари: