понеделник, 27 септември 2010 г.

ПАПАРАК : ЦИГАНИ СЕ ГАВРЯТ С ЛЕВСКИ! СКАНДАЛ!

Васил ЛЕВСКИ
Цигани, които се самообявили за певци, се гаврят с името на Апостола на свободата – Васил Левски, съобщава в последния си брой в. „Папарак“. Оркестър „Буги“ от Луковит вече е пуснал гнусния кючек „Бате Левски“ в интернет. Песента дори има фенове и в нея се пее:

„Един е Левски бабаит.

Драска въстание с кибрит.

Бате Левски ни остави.

А само той ще ни оправи…

Са! Са! Са!

Къде е той сега?“

За пореден път името на велик българин попада под сатъра Кючекът "Бате Левски" трябва да се забрани! на чалгари. „Братята“ роми пак въртят кръшни гюбеци, докато се подиграват с името на Апостола. Мургавите „музиканти“ дори са си поставили цел и искат да издадат официално албум, за да зарадват своите почитатели и за да „взривят“ българския музикален пазар. От противния текст на песента става ясно, че само Левски може да ни избави от перманентната финансова криза. Той дори е призован да „стане“ от гроба и да ни оправи държавата. В „Бате Левски“ великият българин е представен като най-обикновен чиновник, изпълняващ задължения.
Преди време се изгавриха и с името на Паисий Хилендарски Разбира се, будните българи веднага скочиха срещу песента и искат тя да се забрани от властта. Но до този момент все още никой не е взел никакви мерки. Редно е всеки да понесе последствията от подобна гавра, а не да се бие по гърдите, заявявайки, че ще превърне гнусотията си в хит. За съжаление, това не е нито първата, нито последната подигравка със светло име от българската история. Преди няколко месеца името на народния будител Паисий Хилендарски също беше послужило за „вдъхновение“ на ромски оркестър. А съвсем наскоро българският марш „Велик е нашият войник“ се превърна в чалга гюбек.
Примерите са много, но адекватно наказание за хората, опетнили името на великите личности, няма. Преди време цигани, които бяха поругали българското знаме, бяха арестувани. По същия начин трябва да постъпят и с всички хора, които претендират, че създават хитове, а всъщност се гаврят с паметта на славни личности от нашата история, какъвто е Васил Левски.

Докога ще им позволяваме?

ЦИТИРАНО  ОТ РАЗКРИТИЯ

1 коментар:

Vladimir's каза...

Цигани поругали знамето, били арестувани. От кого? От тези дето ги насърчават да крадът и да убиват. А, ако се линчуват, никой повече няма да посмее с мръсните си ръце, да се докосне до светинята.