понеделник, 27 септември 2010 г.

Копаят гроба на ключовия свидетел срещу Баретата

Златомир ИВАНОВ - Баретата
Бригадири на Златомир Иванов се заканили да затворят завинаги устата на Илия Асенов. Затворникът Илия Асенов е разконспириран от хората на Златко Баретата като тайния свидетел, който възнамерява да го натопи като ъндърграунд бос на следващото заседание на съда. В залата от Софийската градска прокуратура заявиха желанието си на идното заседание да разпитат ключовия свидетел. Новата адвокатка на Златомир Иванов – Марияна Тодорова, обаче веднага назова името му, с което обвинителите са били прецакани и предупредени, че има теч на информация около действията им.
От разконспирирания свидетел Илия Асенов, който е сключил сделка да говори срещу Баретата, за да намали присъдата си, се чакат подробни сведения за организацията на Баретата, лидера й и неговите помощници на шефско ниво. Асенов е поискал да се яви в залата с маска и гласът му да бъде преправен, но след назоваването на името му сега вече това е излишно.
Веднага щом научили кой е свидетелят, бригадирите на сочения за наркобос вдигнали мощен купон с наздравици и обещания какво ще му се случи. Това щяло да бъде посочено като доказателство от държавното обвинение, че свидетелят е под смъртна угроза.
Най-разпален от заплашващите е бил Петър Йорданов от Радомир, по прякор Кучкаря.
От поведението му в залата вече е видно, че той е човекът с най-разклатени нерви. „Някаква група сочите тук, аз не съм група”, - крещя на последното заседание Кучкаря в истерия, а Златко Баретата го посочи за пример, че нещата с продължителното задържане на хората му без обвинение излизат от контрол. От съдебната банка той се оплака: „Прекалено дълго сме задържани без причина, конкретни обвинения и доказателства", докато съпроцесниците му и техните близки скандираха при всяка негова дума.  Според източници от съдебните среди след изгонването на един от съдебните заседатели заради изпусната от него реплика за процеса, който трябвало да завърши по-бързо с присъди, се гласели комплоти срещу още двама от съдебните заседатели, които щели поетапно да бъдат дисквалифицирани. Баретата е взел на мушка и журналистите, които отразяват делата му, наричайки ги олигофрени. Веднага след заседанието наркобосът е бил отведен със специална охрана вместо в ареста, където му е мястото, в частната болница „Токуда”, където за него има отцепено крило, което уж се води охранявано.
Там ВИП близките на арестанта имат неограничен достъп до него
и е възможно да му предават както новини от външния свят, така и пакетчета, което обяснява еуфоричното поведение на съкафезниците му, когато бъде върнат в килията.
Както е известно, Златко Баретата и още 20 души са подсъдими за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици. На предстоящите 5 заседания по делото са призовани да се явят 107 свидетели.

Камен ДИМОВ

 

Няма коментари: