петък, 1 октомври 2010 г.

ДО КОГА ЩЕ НИ МАЧКА НСО?


Мутри във властта!

Служител на Националната служба за охрана е бил зад волана на автомобила, който отнесе пътен полицай снощи в столицата. Това бе потвърдено от шефа на НСО Димитър Димитров. Във втори случай за няма и десетина дни от специалната служба дават пример за джигитско шофиране.
Инцидентът стана миналата вечер в локалното на булевард „Цариградско шосе” в столичния квартал „Младост”. Пострадалият униформен е настанен в Окръжна болница с комоцио, няма опасност за живота му. Нелепият инцидент става малко преди 22.00 часа. В този момент 28-годишният полицай Ангел Ангелов е спрял за рутинна проверка шофьор на лек автомобил Фолксваген Голф. Униформеният тъкмо взема документите на водача, когато друга кола се удря първо в спряната за проверка, а след това връхлита и полицая. От удара служителят на реда изхвърча и пада на пътното платно. Колегата му от автопатрула вика линейка, която да откара ранения в болница. Служителят на НСО Веселин Михайлов, не пожела да говори за инцидента. Младият мъж дори отрече да е част от службата за охрана. Беше му направен тест за алкохол с дрегер, който не отчете наличие на алкохол в кръвта му. Малко по-късно по телефона директорът на Националната служба за охрана Димитър Димитров потвърди пред екипа на PRO.BG, че вече е бил информиран за инцидента. Той обясни, че Михайлов е служител от охраната на резиденция Бояна. Той е бил в почивка. Придвижвал се е с частен, а не със служебен автомобил.
„Не е забелязал полицая, който е спрял кола за проверка. Закачил леко колата и доколкото аз знам като информация, с огледалото е закачил полицая. Полицаят е натъртен", каза шефът на НСО. По думите му  служителят е бил в болницата при полицая до към 1 часа. След това се е прибрал.  "Днес трябва да е на работа”, обясни Димитров. „Това е инцидент от частен характер. Ако трябва някой да му търси отговорност, това ще са органите на КАТ и евентуално, ако е нещо по-тежко – прокуратурата. Но по отношение на службата, няма как да вземем мерки след като не касае някакви служебни взаимоотношения”, смята Димитров

Няма коментари: