вторник, 23 ноември 2010 г.

ТОП СКАНДАЛ! ОБВИНЯВАТ ГАЛЕРИЯ В РЕКЕТ!

Вестник на мафията ли е " Галерия"?
Патрашкова нанася удар на в. „Торнадо” чрез мен.А от какво именно се страхува г-жа Патрашкова? Може би, да не разкаже Петев как събират компрометиращи материали за неудобните на Алексей и Яне, как се скалъпват измислици за чело на вестника им, как се работи по нареждане да се окепази тоя, или оня. И също така, как речите на оратора Янев ги пише собственият мъж на Патрашкова – Иво Димитров.
Тези дни в. „Галерия” опетни колега и го изкара крадец и джебчия. Бъдещият издател на неизлезлия още на пазара в. „Торнадо” – Васил Петев е син на председателя на Съюза на писателите – Николай Петев. Той бе обвинен в кражбата на 28 000 лева от...чекмедже на бюрото на Недялко Недялков в редакцията на вестника. За да изглежда „престъплението” му убедително, е скалъпен и документ, подписан от самия него, в който Петев прави „самопризнание” за деянието си.
Каква е истината.
Версията на „Афера” е, че това е поредният сценарий на Кристина Патрашкова, която се страхува да не излезе на бял свят ставащото в канцеларията й, както и неин съшит с бели конци опит да удари в зародиш вестника, отсега спряган за евентуален бъдещ фаворит на пазара. Слугинската й роля „в името на Алексей Петров” очевидно е добре платена, за да стигне човек толкова ниско като нея низините на моралното падение. За никого не бе трудно да разгадае, че по същия начин, именно по „сценарна” идея на Патрашкова, бяха накарани младоците от вестника й да се разходят до вилата на министър Цветанов, че да ги хванат и арестуват там, след което Патрашкова героично да се разфучи и „Галерия” пиарски да се разшуми.
Патрашкова се мисли за цар на провокациите и интригите, но онези, които вече са гледали „сериала” й, констатират с погнуса, че „филмите” й стават все по-нескопосани, а героите в тях все повече заприличват на старците от „Мъпет шоу”. Ако историята с клеветата срещу Петев се разрови в дълбочина, ще стигнем и до по-дълбоката кал. А именно, публична тайна е, че същинският издател на новия вестник е Огнян Стефанов, пребит до смърт преди две години от „неизвестен” извършител, чието име е ...известно на всички.
Че злобата не знае предели, и алчните интереси – също, е известно на всеки нормален човек, но се очаква от вестникар, за каквато се пише телевизионерката Патрашкова, да има поне хал хабер, че с 28 000 лева вестник от 88 страници и огромен тираж не се захваща. Госпожата в прав текст написа в партийния си вестник, че Петев откраднал заплатите на колегите си, за да прави вестник!.. Е, нека пробва и тя с толкова, защо тараши джобовете на Алексей за стократно повече?! Лоша инвестиция е Патрашкова, но Алексей още не го разбира. Както „Афера” писа, агитката му, воглаве с нея, му направи лоша услуга и за ареста, а и след него. Торбичките с грозде пред къщата му оприличиха срещата им на затворническо свиждане, не на приятелско гостуване. Само лачената чантичка на Патрашкова внасяше „стил” в тълпата. Лош.
С презумпцията за всичко това: що е то в. „Галерия” и ща е тя Кристина Патрашкова, в телефонен разговор с колегата Петев потърсихме неговото обяснение за сблъсъка с вестника на Трактора, трактористите и „редосеялките” около него. На въпроса ни как се е озовал в „лехата” им, Петев обясни, че им е сътрудничил няколко месеца, в което време е снабдил документацията им с ценни снимки на хора от криминалния контингент и бизнеселита. Бил също така нещо като „златната кокошка” за Патрашкова, понеже намирал яки спонсори за реклама във вестника. Когато обаче се разчуло, че ще бяга оттам, решили да му спретнат номера с „кражбата”. Интересното е, че направил публикуваното „самопризнание” на 1-ви октомври, а в „Галерия” то излезе едва сега – очевидно след като се разбира, че Петев става издател на вестник, съвместно не с когото и да е, а с Огнян Стефанов – гузната съвест на Алексей Петров и...останалите.
Какво се случва обаче в паметния за Петев 1-ви октомври. Затварят го в кабинета на Патрашкова, и неин адвокат, бивша барета застава срещу Петев като Гьоринг с репликите: “Къде си тръгнал, бе, момченце?! Знаеш ли ти с кого си имаш работа?! Ще те съсипем, бе! И теб, и майка ти, и баща ти!!! Инфаркт ще му докараме на баща ти! Ако не искаш да стане по-зле, ще напишеш тука на тоя лист, каквото ти кажа. Искам да напишеш, че си откраднал парите от чекмеджето на Недялко Недялков!” Т.нар. адвокат не е неподготвен. Научил си е урокът предварително. Изважда документ, който размахва пред очите на Петев и му казва: „Имаш ипотечен кредит в „Инвестбанк”. Всичко знаем за тебе!” В това време Патрашкова се включила в разговора, в ролята на доброто ченге: „Ако си мълчиш за всичко, което си видял в „Галерия”, ще те оставим на мира. Ако не, чу какво ще ти се случи!..”, казала тя с мил тон на Петев.
А от какво именно се страхува г-жа Патрашкова? Може би, да не разкаже Петев как събират компрометиращи материали за неудобните на Алексей и Яне, как се скалъпват измислици за чело на вестника им, как се работи по нареждане да се окепази тоя, или оня. И също така, как речите на оратора Янев ги пише собственият мъж на Патрашкова – Иво Димитров. Една от мишените напоследък била колежката Венелина Гочева – гл. редактор на „24 часа”. Събирали също снимки и компрометиращи материали за Кеворк Кеворкян, Петя Славова, Весела Лечева и мн. др.
„Патрашкова разчиства лични сметки чрез вестника!”, твърди Петев. „Злослови срещу хора, на които преди това се усмихва. Подиграва им се зад гърба и е ужасно зла и отмъстителна жена. А „Галерия” е просто един партиен орган на Яне Янев. Той не излиза от кабинетите на Недялков и Патрашкова”.
Васил Петев е подал сигнал срещу ръководството на в. „Галерия” в прокуратурата, за изнудване и шантаж, и смята да съди своите оклеветители. На въпроса дали вярва, че има такъв запис, от който да е видно, че взима пари от чекмеджето на Недялков, Петев отговаря: „Естествено, че няма такъв запис. „Галерия” наистина е пълна с камери, но именно заради това само луд човек може да тръгне да краде. А аз не съм луд. Не съм и крадец. Както и не съм болен от ММС. Преди 10 години бях наркоман. Не се срамувам да го призная, защото победих зависимостта си и се гордея с това. Може да ме нарани само недоверието на близките ми и на хората, на които държа. Като Огнян Стефанов. Той е невероятен човек. Прие спокойно атаката и нито за миг не ме накара да се почувствам виновен или унизен, като се усъмни в мен. Благодаря му! За мен е чест, че ще работя с такъв доблестен и горд човек като него!”

Соня Стоянова
afera.bg

Няма коментари: