събота, 27 ноември 2010 г.

ГРЪМВА СКАНДАЛ С РЕКОРДНИ ХАРЧОВЕ НА ЦЕЦКА ЦАЧЕВА!

Цецка ЦАЧЕВА
Едва ли има някой, който да не е разбрал, че ГЕРБ все още са на власт. Правителството на Бойко Борисов е отговорно за голяма част от случващото се в България – от взаимоотношенията ни с Русия до откриването на нови детски градини и кравеферми. Но не за това ни е думата сега.
Въпреки, че ГЕРБ все още се разпорежда с властта, гласност придобиват събития и случки, които по нищо не различават сегашните управници от предишните. И тук от нищото изниква въпросът: А какво ли ще се случи, когато Симеон Дянков вече не е министър на финансите, а Вежди Рашидов няма нищо общо с културата? Какви ли стряскащи факти ще научим? Защото сега на бял свят започнаха да излизат част от поразиите на управляващите – представете си какво ще стане , след като вече не са на власт… Не е чудно защо съдебните дела срещу Тройната коалиция се влачат толкова тромаво.
Жуналистическо разследване на колегите от „168 часа“ изкара на бял свят поредният скандален факт за поредната издънка на властта. Може ли да си представите, че Цецка Цачева, в качеството си на председател на Народното събрание и ревностен борец за ред, дисциплина и икономии в сградата, на която пише „Съединението прави силата“, е потрошилла хиляди народни левове, само за да се повози на свръхлуксозни самолети на две частни авиокомпании, докато е пътувала в служебни командировки през тази и миналата година?
И въпреки, че парите са платени от специалния „Авиоотряд 28″, който е на бюджетна издръжка, те пак са извадени от джоба на данъкоплатеца, нищо че вие сигурно не сте разбрали кога и как се е случило това. Справка за пътуванията на властта изкара на бял свят тези данни.

До къде е пътувала Цачева? Частните самолети са я извозили до Анталия, Загреб, Брюксел и Стокхолм. Предполагаме, че госпожата никак не се е замисляла защо е необходимо да троши държавни пари, при положение че може да ползва граждански полети, които са с пъти по-евтини. В крайна сметка тя оправда публикуваното в седмичника ето така:
„Но вижте, това не е мой проблем, на Народното събрание, тъй като държавата е тази, която трябва да се грижи за полетите на президента, председателя на Народното събрание и министър-председателя.“
Разбира се, това не е проблем на Цецка. Лошото е, че в случая тя е права – Цачева е наш проблем, ние сме тези, които сме платили между 25 и 35 хиляди лв. за една визита, което е между 8 и 11 пъти повече, отколкото ако са ползвани граждански полети за делегациите. Председателката на парламента е летяла с новите модели на „Чалънджър 60″ и 604, които са с 10-12 места на борда, както и с „Лиърджет 60″, който побира до 7 пътници.
Не са необходими повече обяснения и факти. За да не става нужда такива като Цецка да пестят от пътувания, трябва ние да си спестим подобни властови недоразумения. За лелка, която едва е завършила РАБФАК, и въпреки това се подвизава като председател на Народното събрание, всичко, което е направил е безгрешно и правилно. Погледнете я, огледайте я хубаво, вижте я – това е ГЕРБ, това е моралът на партията, лицето на новото управление и родната политика в действие. Изобщо няма да й искаме сметка какво е свършила, докато е летяла насам-натам с луксозните самолети. В крайна сметка Загреб е на 7-8 часа път с кола, а парите пръснати за глупави, ненужни и скъпи полети, можеха да осигурят лекарствата на онкоболните, които в момента са оставени на произвола на съдбата. Но не се съмнявайте – правителството и тях ще извози. С катафалки…

Няма коментари: