неделя, 21 ноември 2010 г.

ТРЪГВА СКАНДАЛНО ДЕЛО СРЕЩУ ЖУРНАЛИСТА ДИМИТЪР ЗЛАТКОВ ЗА КЛЕВЕТА!

димитър ЗЛАТКОВ
Стоян Стоянов, бивш шеф на агенция "Военни клубове и информация" на МО, заведе дело срещу Димитър Златков от вестник "Уикенд". Делото е наказателно от общ характер за клевета, уронване на престижа и набедяване. Под натиска на подобни писания военният министър Аню Ангелов бе принуден да уволни Стоянов, макар да бе убеден в неговата невинност.
"В повече от 10 материала, които Златков публикува в жълтия седмичник, вярно бе само името ми" - коментира Стоянов пред БЛИЦ. Въпреки че към него били отправени колосални обвинения, примерно че е откраднал 30 млн. лв, Златков нито веднъж не го потърсил за мнение.
"Поне да види дали съществувам като човек, ако не иска да разговаряме" - твърди Стоянов. Според него в повечето материали обвиненията били верни, но адресат бил бившият шеф на агенцията Николай Цонев, който впоследствие стана военен министър. Неточностите били толкова груби, че преминавали всякакви граници.
На първото дело на 22 октомври т. г. Димитър Златков не се явил. Оправданието било ,че не бил редовно призован, въпреки че адвокатът на Стоянов посочил точния адрес по лична карта, взет от община "Триадица".
"Не искам пари, искам в досието му да пише, че е осъждан - коментира Стоянов. - Да се знае, че е клеветник, а не нормален журналист."

ПОДЗЕМНА МЕДИЯ МНЕНИЕ : Крайно време е да се разбере че в тази страна, не журналистите са виновни за резила на един управник или публична лимчност . Делата за клевета не ни плашат! Напротив стимулират ни да продължаваме да ровим в терсене на истината!
Не е нормално да вземаш 1500 лева държавна заплата и да имаш имоти за милиони. Юридически няма, но морално има нещо много гнило. А гнилото трябва да бъде изровено...
Успех на колегата в битката!

Няма коментари: