събота, 27 ноември 2010 г.

НАГЛИТЕ СВАЛЯТ ГАЩИ! МРЪСНАТА ИСТИНА ЗА ПРЕМИЕРЪТ - КРЪСТНИК ИВАН КОСТОВ!

Костов и СИК
Иван КОСТОВ
99: „Гусин Костов, ако мое и на мене да ми отговориш, с две цифри само: колку гепи?
Иван Костов: Николко!”
Тази весела част от иначе сериозния сблъсък между Иван Костов и участниците в интернет форума на в-к „Сега” на 16 септември 2004 г. най-кратко и точно обяснява настроенията в обществото и нормалната защитна реакция на бившия премиер Иван Костов.
Все по-малко останаха хората, които вярват в честността на Командира. Четиригодишното управление на „кабинета на Костов” бе белязано с безспорни успехи, Костов вървеше към безпроблемен втори мандат, но кандидатурата на Симеон Сакскобургготски му обърка плановете.
В периода 1997-2001 г. някои криминални герои преживяват истински възход. Не е за вярване, но фактите наистина сочат, че в годините на управлението на Костов трибуквените групировки ВИС-2 и СИК узакониха капиталите си, а на ъндърграунд сцената изгря звездата на Константин Димитров – Самоковеца.
На трибуквената групировка СИК е даден нов икономически старт месец преди Костов да стане премиер на България.
Макар по време на управлението на Командира да е отнет лиценза на застрахователната фирма СИК, лидерите на групировката навлизат в бизнеса с имоти, банковото дело и петролния бизнес. „Наистина, Костов премахна уличния рекет и лепенките на силовите застрахователи, но това бе, за да спечели симпатиите на обществото. По негово време бизнесът се ръководеше не с бухалка, а с химикалка, и много от знаковите ъндърграунд босове узакониха капиталите си”, отчитат безпристрастно свидетелите на узаконяването на капиталите, придобити по престъпен начин.
Дни след съставянето на служебно правителство в началото на 1997 г. тогавашният вътрешен министър Богомил Бонев приема в кабинета си шефовете на „Интергруп” Младен Михалев – Маджо, Красимир Маринов – Маргина и Дмитрий Минев – Руснака, днес покойник.
Историческо влизане на лидерите на СИК в сградата на МВР на ул. „6 септември” е регистрирано в 16,23 часа на 7 март 1997 г. Минути по-рано босовете на трибуквената групировка пристигат с пет бронирани автомобила и засилена охрана при вътрешния министър, който лично ги въвежда в кабинета си. Тримата босове на СИК прекарват цели 40 минути при любимия на Нона Йотова и си тръгват в 18,05 часа от сградата на вътрешното министерство.


Няма коментари: