неделя, 7 ноември 2010 г.

Сборища на ДПС искат разпокъсването на Българската държава

Ахмед ДОГАН
Турцизирането на българомохамеданите е част от стратегията на Анкара за възстановяване на Османската империя
Нова серия от антибългарски сборища организира сепаратистката партия ДПС под диктовката и с прякото съучастие на своята кохорта съветници от Анкара и нейните специални служби. В т. нар. смесени райони и Родопите отново се чуха заплахи срещу всеки, който би дръзнал да развали рахата на новоизлюпените паши и беюве и да блокира ненаситните им апетити да грабят и ерозират държавата. В Джебел Доган не пропусна да унизи страната ни, която не можела да се управлява без неговите башибозуци и бъдещето й зависело едва ли не от техните прищевки в угода на "майката -родина" Турция. Пак чухме същото насъскване срещу християните, съпроводено с груби лъжи и инсинуации около събитията по времето на възродителния процес през 80-те години.

Незнайно защо и с чие разрешение турските национални празници бяха обявени в тези райони за "наши" и на 19 май велможите на ДПС и гостите им от югоизток отбелязаха с шумни дуданми рождения ден на Мустафа Кемал Ататюрк, Денят на турската младеж и спорта и годишнината от завладяването на Константинопол от дивите азиатски орди. Едновременно с това пантюркисти и "сиви вълци" си спретнаха в София "Световен конгрес" под егидата на външното министерство на Анкара, зорко следен и от резидентите на нейната разузнавателна централа МИТ. От същото топло гостоприемство на някои доморасли българофоби се ползваха и гастролиращи у нас телевизионни манипулатори от югоизток, дошли тук, за да подготвят поредния исторически фалшификат за разхубавяване образа на варварската Османска империя.

Пак по същото време Доган и ортаците му на местно и централно равнище правят в Родопите тайни и строго охранявани инструктажи за стягане на редиците в турската пета колона, която се надява да заздрави позициите си в общинските и областните администрации на изборите догодина. Но престои и друго особено важно за етническата партия събитие - преброяване на населението, отлична възможност за агентите на Анкара отново да притиснат помаците и да ги турцизират. Така вратите към раздробяването на България на автономни области и мюсюлмански анклави ще се отворят по-широко пред слугите на Високата порта.

Всяка година на 19 май ДПС прилага един и същ сценарий, подробно разработен от Анкара, специалните й служби и нейната резидентура в софийското посолство и консулствата в България. На шумни сборища в т. нар. смесени райони и Родопите се хвърлят анатеми към "гяурите", налива се омраза към тях и държавата им, всякакви лъжи и клевети се сипят за възродителния процес през 80-те години на миналия век. Темата е все така хранителна среда за лешоядите от сепаратистката партия, средство за сплашване на "правоверните" и гаранция за политическото оцеляване на депесарските велможи.

Арогантното и не единствено самонадеяно изказване на Доган в Джебел, че страната не можела да се управлява без него и башибозуците му, не бе случайно и както винаги преследва една и съща цел:



да етнизира политическите отношения

в страната,

да капсулира и дезинтегрира мюсюлманската общност от обществото. Словесните импровизации на негова милост трябваше да убедят и присъстващата на сборището многочислена турска делегация във верноподанните чувства на оратора към Високата порта. Гостите от югоизток бяха дошли тук, за да отбележат националния празник на югоизточната ни съседка, обявен от местните беюве за Ден на все още българския град Джебел. Дунанмите са свързани и с други дати, които Анкара чества с фойерверки - поробването на християнските държави в Балканския регион и "славните" безчинства на азиатските нашественици във византийската столица през 1453 година. Да не говорим, че 19 май е рождения ден на Ататюрк, чийто жестокости срещу кюрди, славяни и християни съперничат на зверствата срещу тях по време на империята. Но нашите ибрикчии и новоизлюпени Кириякстефчовци се надпреварват да поднасят венци и да се кланят пред гробницата му, винаги когато трябва да направят поредния метан пред Турция.

А в Джебел, както и в други райони, където ДПС има изключителен икономически, административен и политически монопол, извършиха и друга провокация - обявиха празниците на югоизточната ни съседка за свои...национални. Стигна се дотам, емисарите на Анкара да се гаврят и с дати от християнския православен календар. Съпругата на турския посланик в София - Нилтюн Гюджюк, направила височайше посещение в едно Радомирско село, за да внуши на простосмъртните "гяури", че Лазаровден всъщност не бил наш и истинското му име е Невруз, сиреч заимстван от Мала Азия. Може би от някогашните бейлици на селджуците... Трябвало да се откажем и от Гергьовден, защото той пък бил някакъв турско-цигански култ под името "Хъдрелез", според школуваните лицемери и пишман-познавачи на науката за религията и каноните в християнството.

Няма нищо изненадващо, след като фалшификаторите на историята с професорски титли в Анкара , Истанбул и Бурса обявиха, че целият български фолклор, включително и народните ни приказки, били "преписани" от Анадолски източници. Един от тези "учени" е и сегашният външен министър проф. Ахмет Давутоглу, който повече от една година прави непрекъснати совалки на изток и на запад с идеята да възстанови Османската империя чрез т. нар. пълно интегриране на бившите вилаети с Високата порта. За тази цел са впрегнати цяла верига от тайни и явни ведомства, агенции и институти, щедро финансирани от правителството на ислямиста Реджеп Ердоган и от специални засекретени от обществото фондове. Инвазията в бившите провинции на султанската държава е последователна и динамична, серия от манипулативни конгреси, симпозиуми, опознавателни срещи, конференции и инструктажи заливат балкански и азиатски столици. София и други наши градове за кратко време станаха прицел на турските великодържавни апетити и сборищата в Джебел, Кърджали, Лудогорието, Североизтока и Родопите са част от тази стратегия за прекрояване на административно- политическото и религиозното статукво в полза на Анкара.

А докато антибългарските и антихристиянските дунанми в тези райони не секват, в Средните и Западните Родопи



агентите на Високата порта палят фитила на друго опасно огнище

Наскоро Ахмед Доган и негови послушници окупираха многозвезден хотел във Велинград, където в дълбока секретност инструктирали активистите си от Пазарджишко и Пловдивско как да работят, за да усилят позициите си в общинските съвети и областните администрации при местните избори догодина. Цялата околност, включително гората около хотела, стана непристъпна за любопитната публика от присъствието на цял батальон частни гардове. Според информирани, там имало и служители на Националната служба за охрана, които незнайно защо и докога ще пазят домораслия падишах от народната "любов".

Организирането на фамозната сбирка имало и друг особено важен мотив - предстоящото през следващата година преброяване на населението. По този въпрос заповедта "по гарнизона" е категорична и не допуска никакво отклонение: да се използват всички средства, за да бъдат турцизирани все повече българомохамедани. При предишното преброяване (2001 г.) приблизително 5400 помаци от Велинградската община ( с икономически рекет, заплахи и купуване) се "самоопределиха" за турци. Същото направиха над 7 хиляди в Якоруда, под натиска на местни и централни аги и ходжи ги последваха и хора от района на Гоце Делчев, Сатовча, Гърмен, Корница, Рибново. Сега, според Догановата сепаратистка шайка и нейните покровители от югоизток, тези цифри трябвало да нараснат на всяка цена. Така ще се промени демографско-религиозният облик на Родопите и пътят към създаване на автономия и мюсюлмански анклави остава открит. Всичко това е нагло и години наред безнаказано престъпление срещу националната сигурност, откровен сепаратизъм, насочен към самите (доста поразклатени в последните 20 години) устои на нашата държавност. И ако продължаваме да го търпим, утре ще се окажем пред свършен факт, който ще погребе България.

Няма коментари: