понеделник, 8 ноември 2010 г.

Как РЗС прегърна БСП или какъв мелез ще се роди от Яне-Станишевската дружба?


Да живее дружбата във всичките и форми!

РЗС на Яне Янев прегърна братската партия БСП и политолозите се чудят какъв мелез ще се роди от тази Яне-Станишевска дружба.
Пръв за това стопляне на отношенията съобщи бившият оргсекретар на РЗС Тодор Великов, който бе изритан от партията заради „уронване на престижа й“. Същият (уж!) изнасял важна информация към ГЕРБ и ДСП и едновременно с това тиражирал лъжи и клевети, за да злепостави лидера Яне Янев. Великов казва, че политикът, обвинен в сексуален тормоз, трябва да седне на детектора на лъжата, за да се разбере веднъж-завинаги дали е гей, или не, и дали въобще съществува подобен тормоз с вулгарни SMS-и. Вече независимият народен представител не крие възмущението си от факта, че политикът с бенката напоследък се е сближил повече от всякога с лидера на „столетницата“ Сергей Станишев.
Аз съм човек с десни убеждения и тази прегръдка с БСП ми е много чужда“, са неговите думи.
Великов разкрива, че преди известно време е участвал в комисия за разследване дейността на бившия министър-председател, която тогава открила множество нередности, в това число и 2.1 млрд. лева необезпечени поръчки. Разбира се, същата сума в момента се плаща от сегашното правителство.Бившият член на РЗС останал изумен, след като видял как Яне Янев си бъбри сладко-сладко със Сергей Станишев и Михаил Миков.
„Ненормално е да сме в толкова топли отношения с БСП, след като сме декларирали, че сме консервативна партия“, е лаконичният коментар на Великов.
Същият обяснява, че вече няма никакво желание да работи за интересите на РЗС, тъй като според него „партията не може да живее от толкова много скандали“.
Той дори предлополага, че РЗС е не толкова успешен проект на БСП и Станишев и Янев не са близки от вчера, а много по-отдавна. Но играта, която играят пред цялата общественост от много време насам, е доста успешна, тъй като всички си мислят, че са в близки отношения от скоро. От друга страна, Яне Янев е толкова наивен, че не може да забележи кои хора го предават. Общото между Тодор Великов, Марио Тагарински и Димитър Абаджиев например е, че и тримата идват от ДСБ. От много време се говори, че никой от тях никога не е напускал партията на Костов, което очертава доста интересни контури на българската политика. Сега остава да почакаме, за да видим как ще се развият нещата. А дали РЗС е мелез на Яне-Станишевската дружба, или последните двама ще измислят нов „гениален“ проект, предстои да разберем

Няма коментари: