сряда, 23 юни 2010 г.

ТРАКТОРА ИЗОСТАВЕН!


Последният от сочените за съучастници на Алексей Петров в групата "Октопод" - Марчело Джотолов, поиска да излезе от ареста. Според защитата му, обвиненията срещу него са рзколебани, а той е в ареста пети месец.
Единственият останал в ареста член на групата "Октопод" освен Алексей Петров - Марчело Джотолов, също поиска да излезе на свобода. Днес се очаква решението на Софийския градски съд, който може да измени мярката му в по-лека.
Пред съда адвокат Радка Йосифова, която защитава Джотолов, заяви, че обвиненията срещу него са разколебани, а клиентът й е в ареста вече пети месец.
Марчело Дожотолов има повдигнати четири обвинения - едно за участие в престъпна група и три за изнудвания. Две са срещу бившия плевенски полицай Николай Динков общо за 100 000 лева, а едното е срещу бизнезмена Николай Русанов - за 45 000 лева.
Основен свидетел срещу Джотолов е именно бившото ченге със спорна репутация - Николай Линков.
Линков е дал показания пред разследващите, че Джотолов от 4 години го изнудва за пари. Първо му искал 70 000 лева, които свидетелят не можел да намери. Тогава започнали и заплахите.
Знам къде детето ти ходи на детска градина, знам къде живеете! Дългът ти ще те следва навсякъде, казал му арестуваният Джотолов. Динков успял да даде 20 000 лева, а пред него Джотолов разговарял по телефона с Алексей Петров, на когото казвал, че длъжникът е започнал да връща парите.
След това обаче Линков решил да избяга със семейството си в Италия, но това не решило проблемите му. Джотолов го открил там по телефона и дългът скочил на 100 000 лева.
Последната заплаха била за разчленяване на тялото и продажбата му за органи.
С очакваното решение на съда днес, ще стане ясно и доколко надеждни са показанията на Линков. Бившият полицай е замесен в скандален случай на измами в Плевен от преди 2 години.
Тогава стана ясно, че Динков още като полицай е основал таксиметрова фирма "Експрес", която се водела на името на тъща му. Полицаят разказвал на колеги от Второ РПУ в Плевен как чрез бизнеса с таксита могат да се изкарват допълнителни пари и ги уговарял да му станат съдружници. По този начин доста от плевенските униформените теглили кредити от банки и се включили като негласни съдружници на Динков, защото като служители на МВР нямат право на частен бизнес.
Бизнесът обаче не потръгнал, Динков фалирал и избягал в Италия, без да върне заемите на колегите си. Преди две години имаше и няколко случая на самоубийства на полицаи в Плевен, които бяха свързани именно с дългове на измамени бивши колеги на Динков.

Няма коментари: