понеделник, 21 юни 2010 г.

МОСАД УБИВА ДОГАН?

МОСАД или секретните служби на евреите са известни с това, че провеждат безапелационни тайни операции в редица чужди държави. В момента такива разузнавателни действия се извършват в нашата страна и то по един много скандален повод, в дъното на който е ДПС лидерът Доган.
Такива според „Папарак“ са сведенията на наши бивши баш разведки, които са надушили, че държавата Израел е набелязала Сокола като главна изкупителна жертва за участието му в тайното снабдяване на Палестина, в сътрудничество с Турция с българско оръжие. Познаващи методите на работа на засегнатата страна, не вещаят нищо добро за председателя на етническата партия в България. Дори не е изключено по предварителни данни да стане факт поръчковото убийство на Доган от страна на МОСАД или разкодирано – Институт за разузнаване и специални операции. Тя е считана за една от най-зловещите и безпогрешни тайни служби в света. При задгранични операции, с благословията на премиерите на страната са извършвани убийства на палестинци, отговорни за убийствата на израелци в редица градове по света като Рим, Париж, Бейрут, Лилехамер, Атина.
Често безкомпромисно ефикасните им операции предизвикват дипломатически скандали. Въпреки това предупрежденията на МОСАД, знае се, не са нещо, което трябва да се загърбя с лека ръка. Защото зрелищните операции, които извършват по света, са винаги своего рода предупреждение от сорта – внимавайте какво вършите, защото ще ви намерим, където и да се намирате по света. Доган, според наблюдатели, би трябвало да е нащрек, макар че постфактум не може да направи нищо, освен да се пази, защото е много скорошен сблъсъкът в ивицата Газа и едно показно убийство бе извършено по много по малък повод, отколкото внасянето на българско оръжие чрез Турция в Палестина. С помощта на Сокола от българска страна. Познавачи сочат смъртта на Махмуд ал Мабхух, представител на палестинската организация Хамас, преди няколко месеца, настъпила в хотелската му стая в Дубай от душене и електрошок, като евентуално предупреждение към такива като Доган, които нервят секретните служби на Израел.
Припомняме събитията отпреди дни само, които създадоха напрежение между вечно враждуващите Палестина и Израел, събития, които не минаха без българско участие. Израелски кораби нападнаха 6 кораба на „Флотилията на свободата” със 700 палестински активисти на борда. Флотилията е била предвождана от кораб с турски флаг. Корабите са носели хуманитарна помощ за Ивицата Газа. Конвоиращите кораби са возели на борда официални европейски лица, както и двама български журналисти. Така Турция и Израел развалиха калимерата. Турция осъди акцията, а Флотилията заяви, че не се отказва да пробие блокадата и да стигне до ивицата Газа. Икономическата блокада на Газа от Израел вече трае три години. Нашенският приятел на вражеската за момента Турция, спомогнал за снабдяването с българско оръжие на Палестина, според експерти в разузнаването не го чакат хубави дни. Впрочем настоящият шеф на израелския институт за разузнаване – Меир Даган, има руски корени и е афектиран на почти съименника си Доган.

Няма коментари: