събота, 26 юни 2010 г.

ВСИЧКИ ПЕДАЛИ В УГАНДА!


Граждани и представители на различни националистически организации се събраха по обед на протест-шествие срещу гей парада, който ще се проведе в София по-късно днес. Те имат категорични искания той да бъде забранен като опасен за българското общество.
Около 100 души от различни организации, предимно националистически, се събраха по обед на протест-шествие срещу София прайд.
С националния флаг и с плакат с надпис „Всички обратни - в Уганда", под звуците на „Велик е нашият войник" шествието тръгна от храм-паметника „Св. Александър Невски". Обяснението им за този плакат беше, че Уганда е страна, където хомосексуалните отношения са нещо нормално и браковете между еднополови са разрешени. Обаче в африканската държава има сериозни настроения срещу гейовете от страна на управляващите, които искат да въведат смъртно наказание за "тежка хомосексуалност".
Протестиращите носеха още впечатляващи за непредубедения наблюдател транспаранти, които гласяха: "Толерантността в една зверилница е равна на смърт!" (интересна препратка към творчеството на Николай Хайтов), "Обратните искат смърт за българите", "Вън хомосексуалистите от България, да запазим децата си чисти", "Содом и Гомор за безсрамниците и падението им", "България място за нормални хора - педалите в затвора".
Те обясниха малкия брой хора с това, че протестът е бил организиран само за 2 - 3 дни. За сметка на това охраната, организирана от МВР, беше изключително засилена - полицейски коли и микробуси ги придружаваха по целия път.
Шествието премина по улица „Г. С. Раковски", където бе спряно движението. По пътя до НДК протестиращите скандираха „Българийо, събуди се!". Те викаха още „Педерестка сган - вън от България" и „За България - свобода или смърт!".
Протестиращите изразиха възмущение, че парламентарно представени партии (визирайки ДСБ) подкрепят гей парада.
„Възмутително е, че българската власт кляка пред исканията на чужди посолства и политици - все едно не сме независима държава, а колония", изтъкнаха от Българския национален съюз.
Сред участниците в шествието имаше представители и на студентски организации. Част от тях бяха облечени в якета с качулки, напомнящи за дрескода на една друга организация, и раздаваха на минувачите листовки с факти за хомосексуализма и педофилията.
Пред НДК, където приключи шествието, те оправиха предупреждение, че ако днес се провеждат гей паради, утре участниците в тях ще поискат да осиновяват деца. Младежите отново отправиха обвинение към Столична община и правителството за допускането на гей парада.

Няма коментари: