четвъртък, 15 юли 2010 г.

ГЕОРГИ ГЕРГОВ : ГЕРБ ЩЕ СЕ РАЗПАДНЕ!


Ден след като Бойко Борисов обяви, че отлюспената от ГЕРБ общинска съветничка Дани Каназирева е работила за прокарване на интересите на Георги Гергов, самият бизнесмен отговори остро от страниците на в „Труд".
„Поласкан съм, че премиерът отдава такова значение на моята личност в Пловдив дотам, че да мога да влияя на процесите в ГЕРБ. Нямам никакво отношение към тази партия и съжалявам за случилото се с Дани Каназирева, но тя е получила доверието на ГЕРБ заради своите лични качества", казва в коментара на Гергов. Той предупреждава премиера, че партия ГЕРБ, също като СДС и НДСВ, е създадена на гребена на очакваното влизане във властта, а това
действа като магнит за партийни номади, които се присламчват към "новите", за да спечелят от властта.
"Когато реализират първата си цел - да влязат на всяка цена в управляващата партия - те се оглеждат за втората цел - как да спечелят от властта, и то за кратко време. Това е най-лошата и лицемерна членска маса и вие, г-н премиер, вече ставате свидетел на бунта на честните, истински привърженици на ГЕРБ срещу тази партийна властова прослойка, която не е удовлетворила очакванията си за бърза печалба", дава съвети олигархът.
"Приятелски" той предупреждава Бойо Борисов, че процесите на разпад скоро ще засегнат и неговата партия. Гергов предрича, че съдбата на СДС, НДСВ и ДСБ ще настигне ГЕРБ. "Във всеки подобен партиен скандал е неприложима теорията за "световната конспирация", казва Гергов, явно засегат от обвинението на Борисов към Каназирева.
По-интересното е, че и
пловдивският бизнесмен използва за нападките си същата трибуна - в. „Труд", която бе използвана за медийна изява и от Дани Каназирева.
Тя депозира оставката си не пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ, откъдето й я искаха, а в кабинета на председателя на Съюза на издателите в България Тошо Тошев, който е и главен редактор на „Труд".
Междувременно стана ясно, че група олигарси от хотелиерския, комуникационния, рекламния, енергийния, банковия и оръжейния бранш готвят лятна завера срещу правителството. Според информация на в. Галерия
българските богаташи ще се съберат на средиземноморски остров край Италия и ще бистрят как да свалят кабинета или поне да намерят инструмент на влияят върху решенията му.
Сбирката на олигарсите ще бъде под формата на "случайна" отпускарска среща. Те са наели луксозен имот за 200 000 евро и 30-метрова яхта за 50 000 евро.
Според информацията във вестника българските олигарси са силно притеснени, че за разлика от предишни правителства сега нямат възможност да се облагодетелстват от неплащане на данъци и обществени поръчки.

Няма коментари: