понеделник, 12 юли 2010 г.

СЕНЗАЦИЯ! ГРЪМНА РОМСКАТА ВОЙНА!


Трима роми са били простреляни при нова разпра в циганско гето в София. 60-годишен мъж е открил огън по тях от автомобил. Стрелецът е задържан, а по първоначални данни ставало дума за междусъседски скандали.
Нов екшън със замесени роми се разигра тази нощ в столицата. Около 02,30 ч е бил подаден сигнал за инцидент в района на ул. „Суходол".
Пристигналият екип на полицията заварва трима роми на земята - двама простреляни в крака, а третият - в таза. И тримата били криминално проявени за кражби, а единият дори бил обявен за издирване преди време, съобщиха от МВР.
По първоначални данни тъмен Мерцедес се приближил до тях и неизвестен мъж започнал да стреля по ромите, след което избягал.
Днес сутринта от МВР са задържали 60-годишен мъж за стрелбата, като първоначалната версия на полицията е, че той е бил провокиран от чести междусъседски скандали с ранените. Тримата роми са откарани в болница без опасност за живота, а по-късно двама са освободени.
Това е пореден криминален случай със замесени роми в последната седмица. На 4 юли в столичния квартал „Овча купел" бе зверски убит 25-годишният Борислав Райнов. До трагичния инцидент се е стигнало след друг скандал с роми.

Няма коментари: