неделя, 14 февруари 2010 г.

СМЪРТ НА ЯХТАТА НА БРАТЯ ДИНЕВИ!



Прословутата яхта, като на президента Буш, на морските олигарси братя Диневи бе опорочена от грозен слух миналата седмица. Известните бизнесмени не крият, че ветроходството е голямата им страст. Освен, че кръстосват моретата с яхтите си, те не пропускат случай да изстрелят от бордовете им салюти и фойерверки при всяко откриване на новопостроено ваканционно селище или по друг повод. "Патриот" са кръстени три от ветроходите им. Името избрали самите собственици, заради патриотичните си настроения, които са добре познати на бургазлии. Яхтата "Патриот Х" е сред най-известните им. Тя е модел "Фаунтън 38" - абсолютно същата притежава семейството на американския президент Джордж Буш. "Патриот Х" е добре позната, тъй като подобен плавателен съд участва в сериала "Гръм в рая" с Хоук Холгън. Това е и най-бързата яхта в България. Тя развива 75 възела скорост и има два двигателя, всеки от по 500 конски сили. Корпусът й е със специално титаново оребряване, изключително здраво и скъпо.
За съжаление обаче миналата седмица десетки свидетели от курорта „Свети Влас” видели как въпросната яхта акостира на брега пред петзвездния хотел на бизнесмените и от нея било изнесено на носилка тяло от екип на бърза помощ, покрито с бял чаршаф. Все още случаят не е изяснен, поне пред обществеността. Слуховете са десетки. Говори се от убийство до инцидент. Факт е обаче, че яхтата била запечатана от полицията и до ден днешен не мръднала от мястото си на кея. Бизнесмените отказвали какъвто и да е коментар, а хората им били инструктирани да държат езиците си зад зъбите.

1 коментар:

Анонимен каза...

По големи глупости не бях чел.Първо тази яхта на снимката не е ветроходна и няма как да ветроходстват с нея.А второ изобщо не е най бързата и този клас съдове не са спортни а представителни яхти където не скороста е от първостепенно значение.И при положение че пишете коментари на тази тема е добре да сте средно статистически ГРАМОТЕН инъче е смешно и дори просташко това което сте написали.С уважение Явор Андреев.