сряда, 24 март 2010 г.

ЦВЕТАНОВ, РЕД Е НА АКЦИЯ "ЕБАЧИТЕ"!


Да ви напомнят тези 540 дни едни други 800? Да ви напомнят думите на Борисов онези на неговия бащица? Първо ни оправи Царя, после дойде Пъдаря, след него кого чакаме? Мунчо Лудия? Знаете ли какво са 80 000 долара за Евгения Банева? Знаете ли какво са 80 000 долара за Цветелина Бориславова? Знаете ли какво са 80 000 долара за авера на властта и на премиера Валентин Златев? А за Бойко Борисов?Исках да счупя телевизора.
Първо е редно да благодаря за идеята операция „Ебачи” на форумците. Хареса ми и реших да напиша един саркастично-ироничен материал, но пак ще се получи тъжен.
Няма как.
Доживяхме и „Лапачите”. В името на доклада на Европейския съюз очевидно властта е готова на всичко. А европейците си пишат едни скучни и суховати препоръки, от които като ги прочетеш, веднага ти става ясно, че тия хора или изобщо не знаят къде се намират, или всичко е тинтири – минтири политика.
Там пише за съдебната система.
Бойко Борисов изцвили веднага – а, сега, видяхте ли, после не ме карайте пак да ви посочвам с пръст! В последствие се обади на Барозу да му честити рожденния ден и да му благодари. Пунтове и шменти – капели.
Европейските воайори не, че не знаят, че в съдебната система влиза и прокуратурата, ама какво от това? Не че не знаят, че едно разследване започва от МВР под наблюдението на прокуратурата и точно там се коват доказателствата, за които искат присъди, ама на кого му пука за истината?
Искаме присъди, реват европейските воайори и ние, нали сме си непрекъснато надупени, без още да са ни го вкарали, викаме от кеф.

Какво означава „Искаме присъди”, приложено към българската действителност? Това значи – екшъни, натиск, присъди без да мислиш много –много трябва ли – важното е да угодим пак на някого.

Крачката към сгазването на законното, справедливо, всеобхватно и честно разследване е отдавна направена. Няма кой обаче да бие камбаната. Съдът е сгънат като макарон, или спагета, навити на вилицата на властта и не смее да гъкне. Купуват ги едните, властта пък ги следи и ги души с наемници като Бареков, и иди намери някой храбър оловен войник да викне: Аре, стига бе, ние се кълнем в закона, а не в бате ви Бойко, Барозу и европейските лицемери!
Прокуратурата е скачен съд с МВР, което е толкова скандално, че за такова нещо в нормална страна би избухнал такъв скандал, че властта щеше да се види в чудо. В доклада на европейските воайори обаче няма обелен лаф за това. Прокуратурата действа с такива маньоври на ръба на закона, скачена с МВР, че понякога в съда получават клаустрофобия и пак от лицемерна „колегиалност” още не са хвърлили папките, тогите и не са запрашили далеч от тоталната поръчкова мръсотия.
Ченгетата си въртят синджирите. Дребните, омерзени от мизерия псуват корумпираните си шефове и въртят частпром за да свържат двата края. Средните драпат мутрите да ги забележат и да изкарат някой лев. Висшите, които вече отдавна с в играта с мафията, се явяват наказателни бригади на онези, на които трябва да разчистят територии, набутвайки в арестите конкурентите им. Хем прах в очите на европейските воайори, хем „хонораро” потока тече.

Цветанов като по поръчка измисли нова операция. Този път „Лапачите”. Да не си мислите, че закова олигарсите? Т....к, музика и вести от Бойко Борисов.

Нито един олигарх, нито един, свързан с източване на ДДС, от което стана милиардер. Нито един близък до кръга Банкя, до кръга Гоце, до кръга Комшии, до кръга Командира, до кръга Царя, до кръга Доган... Пачката, Чучулигата и т.н. Обаче вътрешният министър – пак по телевизията!
Октопода – от един човек. Наглите – от двама. Факирите – пиши ги бегали. Лапачите – една птичка пролет не прави. Обаче ако го слушаш тоя корифей на полицейската мисъл Цветанов, ще останеш с впечатлението, че в тая държава няма вече кого да ловят. С изключение на тях си.
През това време по една друга телевизия, една олигарша – Евгения Банева се изпъчи ухилено за да ни уведоми, че постоянно се чувствала бедна!
Такъв цинизъм, такава ужасяваща порнография – докато по едната телевизия Цветанов тържествено врещи, че хванал „лапачите”, по другата една олигарша да ни учи как бизнеса в тази дъргава не вървял – може да се случи само в ТАЗИ България.

В същото време пак по същата телевизия, една разплакана майка на едно младо футболистче в кома, тресейки се, молеше ТАЗИ държава и ТЕЗИ наглеци – олигарси да и помогнат да спаси детето си с ... 80 000 долара.

Знаете ли какво са 80 000 долара за Евгения Банева? Знаете ли какво са 80 000 долара за Цветелина Бориславова? Знаете ли какво са 80 000 долара за авера на властта и на премиера Валентин Златев? А за Бойко Борисов?
Исках да счупя телевизора.
Защото ако аз редях новините, първата щеше е да Банева, веднага след нея изтерзаната майка, и третата – цъфтящият Цветанов, хванал „Лапачите. Без коментар. Тугедър.
На целия този зловещо – гротесков фон, нямаше начин да минем без бате ви Бойко, който излезе и шумно оповести, че щял да измъкне България за 540 дни, т.е. година и половина.
Да ви напомнят тези 540 дни едни други 800?
Да ви напомнят думите на Борисов онези на неговия бащица?
Първо ни оправи Царя, после дойде Пъдаря, след него кого чакаме? Мунчо Лудия?
И както умно го казаха някои форумци, сега очакваме операция „Ебачи”. Аз бих добавила – защото ни писна от педерасти във властта. И то педерасти не във физическия смисъл на думата. По-опасни са онези по душа.
Тази операция надали ще я направи Цветанов.
Тази операция е наша.
Защото, както написа един от читателите на сайта, на финала ще дойде операцията „Палячовци”.
Дано не е късно за този народ, който има най-отвратителната поговорка: „Преклонена главица – сабя не я сече!”

Веселина Томова

Няма коментари: