сряда, 24 март 2010 г.

ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА КУПУВА “ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ”!



Държавното дружество „Информационно обслужване" ще бъде приватизирано. Това предлага финансовият министър Симеон Дянков. „Информационно обслужване" брои резултатите от изборите и обработва базата данни на митниците и НАП. Бориславова се сочи за бъдещ купувач!

Държавното дружество „Информационно обслужване” ще бъде приватизирано, съобщи финансовият министър Симеон Дянков миналата седмица. Според Дянков за начало дружеството ще бъде ”изчистено” от несвойствените си дейности да отдава под наем сградите, с които разполага във всеки голям град. Действително „Информационно обслужване” досега е печелило повече от рентиерски услуги, а не от основната си ИТ дейност и при цялата си неефективност, е било на печалба през 2008 г., обясни Дянков. Дружеството придоби скандална известност заради огромните заплати на служителите и необосновани разходи. „Информационно обслужване” брои резултатите от изборите и обработва базата данни на митниците и Националната агенция за приходите. Дянков съобщи, че до момента от държавното дружество са съкратени 20 процента от персонала, който е наброявал 863 души.
Дни след това във финансовите среди веднага се заговори кой ще бъде евентуалният приватизатор на въпросното дружество. Според слуховете това щяло да бъде фирма близка до бизнес дамата и неформална жена на премиера Цветелина Бориславова. Това според експертите било изключително скандално защото нямало логика печеливша държавна фирма да се продава. На лице били очеваден конфликт на интереси и някои в гилдията са готови да сигнализират компетентните органи за това. Скандалът набъбва да стане страшен още повече че вече са сигнализирани представителите на опозицията.


Вестник "Папарак"

Няма коментари: