сряда, 22 септември 2010 г.

СКАНДАЛ! РОДИТЕЛИ ЗАМЕСЕНИ В ИЗЧЕЗВАНЕТО НА ДЕЦАТА СИ!


На редакционната поща на ПОДЗЕМНА МЕДИЯ се получи сигнал от родител чието дете е изчезнало преди години, разтревожен от излизането на книгата “ БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗНАЛИТЕ ДЕЦА НА БЪЛГАРИЯ”. Оказва се че още не излязъл романа ва писателя – журналист Веселин Стаменов вече разпалва скандали. Пред наш репортер родителят чието име все още няма да споменем от уважение и възпитание сподели че е върло против излизането на тази книга, защото историята с неговото дете била вътре. Той призна че е разговарял с автора на книгата, по този въпрос но поради факта че той отказал да уважи искането му се свързва с един от медийните му партньори.
Ние претендираме за свободна журналистика. За това даваме думата на всички. В името на коректността обаче се свързахме и със автора на книгата който заяви следното по телефона:
“ Уважавам личната трагедия на всеки един случай описан в книгата. С риск да стана банален ще потретя че наистина фактите в нея са потресаващи. По въпросният случай ще кажа само едно, няма да се отрека от думите си. Историята за която става въпрос е описана едно към едно при това от разказите на самите родители. Така че пред истината всички са равни. Проблемът обаче тук е друг. А това е едната от версиите лансирана по въпросният случай а тя е че според разследващите има замесен родител в изчезването на въпросното дете. Колкото и да е болно и трагично в България има подобни случаи. Родители продават децата си а после ги обявяват за изчезнали. Това е горчивата истина. Тя също трябва да се знае и казва. Бога ми, целта ми е да изрежем гнилото или тумора от организма на обществото. Само така ние можем за имаме здраво общество. Нека сами да си помогнем...”
Редакцията ни ще продължава да следи случая и при първа възможност веднага ще ви информираме.

Няма коментари: