сряда, 22 септември 2010 г.

ПАПАРАК: ТРУПЪТ НА ДЕТЕТО - АУТИСТ ВЕСКО ИГНАТОВ НАМЕРЕН БЕЗ БЪБРЕЦИ!




Седемгодишният Веско Игнатов от Нови Искър стана печално известен на цяла България като детето аутистче, което изчезна от дома си на 27 април по мистериозен начин. Беше издирван неуспешно в продължение на месец и пет дни и накрая бе открит мъртъв. Смъртта му развълнува цялата общественост и хората живо се интересуваха от съдбата на детето и от резултатите от издирвателните действия. Много се писа по въпроса за вероятните причини за нещастието. Сайтът ни също проследи случващото се с няколко поредни статии. От всички изнесени данни остана впечатлението за криминален подтекст и по-точно за замесени в отвличанията на деца с цел продажба на органи.
Още когато бе открит трупът на Веско, частният детектив Марин Маринов, който също се бе заел с издирването, каза, че може детето да е насила удавено. Заключението му се основаваше на факта, че лично той е правил оглед на мястото, където е открито тялото. Бил е на моста над р. Искър, близо до центъра на с. Реброво, където е паднал Веско. Същият участък е бил претърсван от и от полицаи, жандармеристи и водолази преди него и тяло не е било намерено. Детективът обясни, че в издирването е бил включен и хеликоптер. Тези факти го усъмнили в странната поява на тялото на детето там около 35 дни след изчезването.
Най-новото, в резултат на упоритото ровене в случая от страна на криминалните репортери на „Папарак”, до което се добраха те, е разкритието, че когато е бил открит трупът на детето, бъбреците са липсвали. Всъщност занимаващите се с продължението на случая не са оставили без внимание скандалните факти тайното погребение на момчето доста дългия престой на тялото му в Съдебна медицина.
Откритието за липсващите два органа на Веско е направено всъщност въз основа на данните, предоставени на журналистите от проговорили служители и медици от Съдебна медицина. Уникално изобличаващият факт за изтръгнатите органи на малолетното дете не бе огласен в пресата. Затова сега този скандален случай отново стои на вниманието на хората. Ужасяващото е, ако отново става въпрос за неконтролируемия и ненаказуем бизнес с трафик на органи. Масло в огъня налива и странното и подозрително мълчание на родителите по въпроса. В случай, че те са знаели страшната причина за изчезването на болното им дете, необяснимо е поведението им, което не дава индикации за търсено справедливо възмездие. Или опечалените хора се страхуват от нещо и някого.

Няма коментари: