вторник, 8 февруари 2011 г.

БОМБА В КЛАКСОНА НА ЖЕНАТА НА МАРГИНА! СЪПРУГАТА В ШОК!

Маргините
Красимир и Николай Маринови израстват в бедно, но честно и почтено семейство. Преди да станат известни като босове на СИК и стратези на престъпна група, двамата братя са известни като добри деца в Смолян.
Майката на Маргините, Соня, е санитарка, а баща им - миньор. Соня се слави в квартала като много оправна жена. Притеснена от недоимъка, тя започва да събира стъклени шишета от отделението, в което работи. Връща ги на вторични суровини, а синовете й помагат. Едва ли някой би повярвал, че известните като едни от най-богатите българи имат детство като това. Двамата се отличават от връстниците си с дисциплинираност и амбиция. В града още ги помнят със спортните им успехи по борба.
„Те нямаха провинения. Никакви пакости не са правили. Бяха добри момчета, възпитани и трудолюбиви, което се дължи на усилията на родителите им” - спомня си учителят им по физическо възпитание. Семейство Маринови се изявяват и като благодетели. Те непрекъснато се интересуват дали познатите им имат нужда от нещо, и с какво да помогнат. В Смолян под сурдинка се говори, че родителите на Маргините са помаци. „Двамата са повече християни от много други” - казват близки на семейството и допълват: „Макар че по-възрастните се знаем, Андрей отрича да е помак. Тук го наричаме Графа. Едва ли някой си спомня откога и защо му е този прякор, но и децата му казват така”. „Краси ми каза: Татко, пас сме”. Слушам синовете, а те казаха да не даваме интервюта” - добронамерено казва скромният Андрей.
Андрей Маринов е работил като миньор 16 г. в Мадан, сега е пенсионер. Бащата на Маргините минава за един от кварталните чешити с вечното бомбе на главата и хвалби за величието на синовете си. Соня Маринова е също чешит, твърдят близки на семейството. „Ненадмината е в приказките, никой не може да я надговори”, споделят местни лекари. Често парадирала с могъществото на синовете си в подземния свят. По-рано дори обещавала покровителство на дребни фирмаджии, но никой не я вземал насериозно.
Смолянчани отричат да е вярна мълвата, че старите Маринови са оставени от децата си да мизерстват. Напротив, младите винаги помагали на родителите си. Графа почти винаги ходел с голяма сума в себе си и казвал: „Кой ще посмее да ме ограби. Нали съм баща на Маргините!” Е, добре е поне един човек в тази държава да не го е страх, че ще го окрадат. Останалите може да сме нащрек през деня, но поне нощем спим спокойно...
Красимир и Николай имат трети брат Димитър, много по едър и висок от тях, както и сестра Марияна. Родителите на Маргините и до днес живеят скромно в неугледна кооперация. Въпреки това местните твърдят, че братята помагат финансово на семейството си. Соня и Андрей не коментират по никакъв начин дейността на синовете си и едва ли вярват, че Красимир и Николай са престъпници – коментират хора от Смолян. Въпреки това преди време тръгна слух, че апартаментът, където са израснали братята Маргини в Смолян, е без ток и вода. Причината е, че родителите им Соня и Андрей не са си платили сметките. „Имат пари, но не плащат, Графа има във вътрешния джоб поне 4-5 бона”, казват от квартал Устово, където е жилището им. Родителите на Маргините живеят в блок на 1-ия етаж в комплекс Прогрес на изхода на Смолян за Мадан. Допреди няколко години го обитавали като социално слаби под наем, но после го купили.
Красимир и Николай не са се връщали от години в родния си квартал. По-рано си уреждали срещи в курорта Пампорово.
Единствен се появявал, и то за часове, третият брат Димитър Маринов-Макарона.

Скоро стана ясно пък, че ченгета залагат „женски капан” на Малкия Маргин, който бе обявен за издирване след убийството на радио водещия Боби Цанков. Криминалисти предполагат, че Николай Маринов е забягнал зад граница и се укрива в Доминиканската република. За да .го стреснат и той уплашен да се покаже от хралупата си ченгетата имали за идея да го направят именно със съпругата му. Преди седмица в ъндърграунда гръмна слух за открита бомба в колата на съпругата на Маргина, която все още е в България. Адската машина била поставена професионално и трябвало да се активира чрез натискане на клаксона. До сериозен инцидент не стигнало защото в мига в който тя влезнала в колата си получила анонимен есемес за бомбата. “ това е само постановка на ченгетата. Идеята е Маргина да се уплаши и да направи постъпки да покрие жена си. Точно тогава той ще се покаже и ... ще бъде сгащен.” Коментират представителите на подземният свят. По думите им това са стари номера които все още действат защото семейството е слабост за всеки човек. Колкото и да му се носеше славата на женкар маргина обича жена си казват в допълнение те.
Малкия Маргин е известен с фобията си към всякакъв вид мобилни комуникации и проследяването му се оказало на практика невъзможно. Заради това полицаите се опитвали да го локализират през някоя от интимните му приятелки. А те не са една и две, разкриват негови авери. Малко известен факт е, че именно Николай е откривателят на манекенката Цеци Красимирова. Години преди тя да завърти главата на Константин Димитров – Сакомовеца, той я води като свое протеже в агенция „Визаж”. Сред по-известните завоевания на палавия Маргин е и манекенката Таня Илиева, която той забил много преди да стане гадже на Руши Виденлиев. В тефтерчето на Николай Маринов е и биг брадърката Зара. Тя паднала в обятията му, след като скъсала с бизнесмена Христо Сираков. Около Маргина се е отърквала и фолк амбицията Андреа. Преди време двамата бяха засечени да интимничат в сепаре в едно от баровските заведения на Слънчев бряг. Публична тайна е и че милионерът Динко Динев и Малкия Маргин са баджанаци покрай плеймейтката Мария Цветкова. Самата сексбомба признава, че Николай Маринов бил изключително надарен любовник и твърди, че я топлел споменът как той я вързал на един лост край морските скали с белезници, турил й превръзка на очите и там “дали воля на страстта си”. Сред най-любимите жени на Малкия Маргин обаче си остава журналистката Ади Аспарухова, с която се запознал преди няколко години на парти в клуб „Червило”. Твърди се дори, че той има дете от нея! Днес ченгетата се надяват чрез някоя от бройките на Николай Маринов да успеят да попаднат на следите му.
Още в средата на януари и Големия Маргин се заканил, че в момента, в който излезе от арестантската килия, ще последва брат си Николай и ще изчезне от България.
Босът на СИК стигнал до това решение на 14-и януари, когато бе тикнат в ареста буквално минути след като Софийският апелативен съд разпореди освобождаването му от килията. Тогава от прокуратурата внесоха ново обвинение срещу гангстера и той за пореден път се запъти към килията на следствения арест. „Разиграват ме като панаирджийска мечка. Следващия път като ме пуснат, изчезвам!”, обявил в съда Големия Маргин. Изглежда, че думите му не са били плод на емоция, тъй като в ъндърграунда упорито се говори, че вече е организиран канал за бягството на подземния бос. Маргина планирал да напусне държавата през граничен пункт на България с Гърция, а след това със свой южноамерикански паспорт щял да се отправи към Африка. Според запознати на Черния континент от началото на годината се укрива по-малкият му брат Николай.
Несметното богатство на братя Маргини ги прави желани гости почти навсякъде в Африка, но най-вече в ЮАР, където от години се укриват престъпни босове.
В ЮАР живеят Христофорос Аманатидис - Таки, и Веска Меджидиева, които са с международна заповед за арест.
От прокуратурата са запознати с плановете за бягство на Големия Маргин. Поради тази причина Красимир Маринов е държан в ареста вече четвърти месец.
Разкритието, че босът на СИК Красимир Маринов - Големия Маргин, разполага с огромен апартамент в баровски квартал в Барселона на стойност близо 2 милиона евро, провокира по-мащабно дирене на задграничните имоти на сикаджията още през 2008 г. Оказва се, че апартаментите, с които семейството на Маргина разполага в испанския град не са единствените имоти на „добре облечения бизнесмен” извън България. Големия Маргин купил за близо 1 милион евро апартамент и в Лондон. Жилището било подарък за голямата дъщеря на сикаджията – Александра. Първородната щерка на Маргина учи в един от престижните университети в Лондон, чието име не споменава от съображения за сигурност. 20-годишната Александра била приета още през пролетта на 2007 г. в лондонски университет, след като положила изпит и родителите й гарантирали, че могат да плащат годишната такса от 30 00 паунда. В края на август 2007 г. Александра заминала съвсем сама за Лондон и оттогава обитава самостоятелен апартамент в английската столица. Първородната дъщеря на Големия Маргин е старателно крита от татко си, както и останалите му две деца. Босът на СИК има две дъщери и син от съпругата си Мария. „Маргина не искаше децата му да го виждат в инвалидната количка и да го гледат с белезници в съдебната зала. Затова семейството му замина в чужбина, докато върви процеса срещу него”, твърдят от обкръжението на сикаджията.

София
Вяра Апостолова

Няма коментари: