четвъртък, 17 февруари 2011 г.

САШО ДИКОВ: АРЕСТУВАЙТЕ СИНОВЕТЕ НА ПЪРВАНОВ!

Сашо ДИКОВ
“ Най много ми хареса акцията “ Безделници”. Това вече не го очаквах. Странно обаче обектът на акцията не бяха хората шляещи се по цел ден из елитните кафета на София, ами някакви си циганки правещи с..ки на бургаската магистрала. Странна работа.. Г- Н Цветанов, това ли са истинските безделници на държавата? Къде оставихте тези които шляят  из центъра на София с коли по 200 000 евро и триста лева месечен доход. Ами децата на властта? Синът на Доган се движи с пет прислужнички, Синовете на президента може би са най – големите безделници в тази държава. Защо не арестувате тях...” Думите са на скандално известният колега разследващ журналист Сашо Диков от казани в ефир по време на традиционните му коментари по Канал 3. колкото и странно с да звучи в тях не улавяме ирония ами доста голям смисъл и критика.  Редно е да се помисли в тази посока особено около вече скандално известните президентски отроци. Безделници ли са те и ако е така кой и как ги издържа и им смогва на неземните харчове? Първородният син на президента Георги Първанов - Владимир, се взима с приятелката си Цветанка Гълъбова. Източници разкриха пазеното в тайна събитие - венчавката бе на 25 юли, неделя, в църквата „Свети Седмочисленици”, а гощавката за близо 70-те гости в „Скай плаза”. Сметката за банкета надхвърлила 50 000 евро по неофициална информация.
Датата на церемонията бе пазена в люта секретност до последно. Скромните младоженци твърдо отказали пищна сватба с височайше присъствие на мастити политици, звезди и бизнесмени. Покани са получили приятелите на Владо и Цветанка и отбрани роднини до второ коляно. Мария, майката на президента и любима баба на жениха, отказва да издаде какъв подарък е подготвила за новобрачните. Пред медиите тя отклонява журналистическото любопитство: „Моя работа е какво ще им подаря. Моля, не ме разпитвайте.” Според по-бъбриви комшии баба Мария ще ходи на венчавката със своя братовчедка. Оказва се, че съседите на президентската майка са по-информирани за щастливото събитие, отколкото служителите в президентството.
Компютърният спец Владимир и бъдещата лекарка Цветанка са гаджета от почти две години. Той й предлага брак през януари т. г. Бъдещото семейство е засичано да броди по мебелните магазини заради интериора на фамилното жилище. Първанов-младши е собственик на мезонет в „Манастирски ливади” с площ 213 кв. метра, така че на младите не им липсва място за детска стая.
Ненапразно държавният глава недвусмислено споменава в интервюта, че му е време да стане дядо. Тъй като студентката по медицина е решила първо да завърши, а после да става майка, може би Ивайло - по-малкият син на президента, и неговата приятелка Лили ще го ощастливят по-скоро.
Преди дни президентът Георги Първанов остави държавните дела по обяд и се впусна в шопинг с двамата си сина Ивайло и Владимир.
Тримата, следвани плътно от гардовете на НСО, се разходиха по столичната улица „Леге”. Височайшото семейство вече беше минало през бутиците за мъжка мода и едно от момчетата носеше покупките в торбичка на луксозната марка Canali. На ъгъла на „Леге” и „Съборна” тримата се поколебаха дали да продължат шопинга или не, но в крайна сметка се качиха в президентския автомобил и отпрашиха с кортежа. Президентската разходка не остана незабелязана от минувачите, които се обръщаха и се побутваха при вида на Първанов. Държавният глава не за първи път излиза от работа, за да пазарува по мъжки със синовете си. Преди време тримата бяха засечени да обикалят бутиците по бул. „Витошка”.
Неотдавна полицаите закопчаха Владимир Първанов. Той се движел в чужд автомобил из центъра на София и шофирал изключително опасно с бясна скорост. Органите на реда преследвали Владко,  за да го санкционират. След като го сгащили в улица без изход, младежът излязъл бесен и арогантно започнал да ругае полицаите. По тяхна информация дори им връхлетял  на бой, вследствие на което се наложило да бъде задържан. Разбира се, те не знаели кой е, но след като самоличността му била удостоверена, той моментално бил освободен, а на служителите на реда-заповядано да не протоколират случая. Накрая Владко ги заплашил, че това няма да им се размине и те ще бъдат уволнени. Наглостта и безделието им нямат край. Защовсякой се прави че не ги вижда...

Стоян ВАКАРЕЕВ

Няма коментари: